Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste Honours-student ontvangt bul economie faculteit RUG

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

07 sep 2001

Nummer 120 7 september 2001

Eerste Honours-student ontvangt bul van economische faculteit RUG

Robert Inklaar studeert vanmiddag af aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, als eerste student van het Honours programma. Vanaf 1998 heeft Inklaar deelgenomen aan het Honours-traject, een programma waarbij studenten met interesse voor wetenschappelijk onderzoek gekoppeld worden aan een fellow (vaak een hoogleraar) van de onderzoeksschool SOM (Systems, Organisation and Management). De bul wordt om 17.00 uur uitgereikt in de faculteitskamer economie van het Academiegebouw van de RUG.
Verdieping
Tien deelnemers
Promotieonderzoek
Noot voor de pers

Het Honours-traject is opgezet om studenten alvast kennis te laten maken met het doen van onderzoek tijdens hun studie. Afhankelijk van hun afstudeerrichting worden de studenten gekoppeld aan een specialist in het desbetreffende vakgebied. Samen met deze mentor stelt de student een studieprogramma samen waarin ruimte is voor het doen van een aantal onderzoeksprojecten waarvoor de student studiepunten krijgt. Binnen het studieprogramma worden ook vakken gevolgd die voor het doen van onderzoek gewenst zijn.

Verdieping

De afgelopen jaren heeft Inklaar nauw samengewerkt met professor Jakob de Haan, één van de oprichters van het programma. Zijn afstudeerscriptie "De rol van seigniorage in de overheidsfinanciën" gaat over de rol die onafhankelijke centrale banken hebben op de inflatie in ontwikkelingslanden. Inklaar participeerde in het programma omdat hij meer wilde weten over onderzoek doen en er vooral zelf mee aan de slag wilde. Het is hem goed bevallen, vooral het feit dat hij door onderzoek te doen zijn eigen nieuwsgierigheid kon bevredigen sprak hem erg aan. "Ik heb een leuke tijd gehad, de combinatie met mijn studie was goed te doen, er was sprake van een verdieping van de vakken en niet zozeer een uitbreiding", aldus Inklaar.

Tien deelnemers

Begeleider professor Jakob de Haan is enthousiast over het programma. "Veel studenten hebben een verkeerd beeld over het doen van onderzoek en als gevolg daarvan is het niet altijd mogelijk om AIO-plaatsen op te vullen. Met dit programma kunnen we daar wat aan doen. Op dit moment zijn er tien studenten die deelnemen aan het Honours-traject.

Promotieonderzoek

Inklaar gaat verder met het doen van onderzoek, aanstaande maandag vertrekt hij voor één jaar naar New York om daar bij het onderzoeksbureau The Conference Board te werken. Het jaar dient tevens als voorbereiding op zijn promotieonderzoek dat hij gaat doen bij de Faculteit der Economische Wetenschappen. Als Assistent In Opleiding (AIO) zal hij onderzoek gaan doen naar de voorsprong die sommige landen hebben in de nieuwe economie en wat de gevolgen hiervan zijn.

Noot voor de pers


-De buluitreiking vindt plaats om 17.00 uur in de Faculteitskamer Economie van het Academiegebouw van de RUG, Broerstraat 5, Groningen.


-Voor nadere informatie: prof.dr. J. de Haan, tel. (050)363 37 06,, e-mail: (j.de.haan@eco.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie