Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Maastricht (H.P. 14.05)

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-09-2001 Politiebericht district Maastricht (H.P. 14.05) Vrijdag 7 september 2001

Noorbeek, onder invloed uit de bocht:
Tegen een 36 jarige inwoner van Gulpen is donderdagavond 6 september 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De inwoner van Gulpen reed donderdagavond omstreeks 20.50 uur met zijn auto over Schey te Noorbeek. In een bocht in deze weg reed de automobilist rechtdoor en raakte van de weg. Daarbij reed hij via een heg van een installatie van de Waterzuivering en kwam met zijn auto op het erf van een aldaar gelegen woning terecht. De gewaarschuwde politie trof de automobilist aan. Hij rook behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank waarna de bestuurder meegenomen werd naar het politiebureau. De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van
1.8 promille. Tegen de inwoner van Gulpen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de inwoner va Gulpen moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden na strooptocht: Een 16 jarig meisje woonachtig te Maastricht is donderdag 6 september 2001 aangehouden nadat zij werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Bij het onderzoek bleek dat zij in meerdere winkels diefstalen had gepleegd.
Bij het verlaten van een modezaak gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht trad het alarm van de beveiligingspoortjes in werking waarna personeel het meisje ter verantwoording riep. Zij bleek een broek met een waarde van bijna fl. 80,- uit de winkel meegenomen te hebben zonder deze te betalen. De gewaarschuwde politie trof in de kantoorruimte van de modezaak in de tas van de winkeldievegge meerdere kledingstukken (BHs, een topje en een korte broek) aan die ontvreemd bleken te zijn bij twee in het centrum van Maastricht gelegen winkels. De winkeldievegge werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij deed afstand van de gestolen kledingstukken die teruggaan naar de rechtmatige eigenaar. De minderjarige zal in handen worden gesteld van het buro Halt. Na het opmaken van proces-verbaal werd het meisje onder ouderlijk gezag gesteld.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Augustushof te Maastricht heeft de politie donderdagmiddag 6 september 2001 een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit ruim 200 plantjes.
Na een vermoeden dat er in de woning aan de Augustushof een hennepkwekerij aanwezig was stelde de politie donderdagmiddag een onderzoek in. In de tuin van de woning trof de politie vier grote volwassen planten aan. Nadat de bewoner toestemming gaf om in de woning een onderzoek in te stellen trof de politie in de CV-ruimte een kwekerij aan. In drie bakken werden ruim 200 jonge plantjes (stekjes) aangetroffen. Deze waren gestekt van de volwassen planten in de tuin. De hennepkwekerij werd door de politie opgeruimd. Tegen de verdachte die de hennepplanten voor eigen gebruik wilde benutten is in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. De officier van Justitie besliste dat de planten vernietigd dienden te worden. De 30 jarige bewoner kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 500,-.

Maastricht, inbraak in winkel:
Vrijdagmorgen 7 september 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan De Leim te Maastricht.
De politie en de eigenaar werden vrijdagmorgen omstreeks 03.30 uur in kennis gesteld van het inwerking treden van het inbraakalarm in de kindermodezaak. Ter plaatse werden geen personen aangetroffen en bleek verder dat een ruit van de modezaak met een trottoirtegel ingegooid was. De tegel werd in de zaak aangetroffen. Uit de modezaak werd een kledingrek dat geheel gevuld was met kinderkleding leeggehaald. Hoeveel er precies werd ontvreemd is nog niet duidelijk. De eigenaar is tevens gedupeerd daar er door het rondvliegende glas meerdere kledingstukken werden vernield. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie