Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe feiten Tara Singh Varma in TROS programma Opgelicht

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TROS

Nieuwe feiten over Tara Singh Varma in OPGELICHT

TROS afdeling Communicatie

Televisie
OPGELICHT
Uitzending: vrijdag 7 september 2001
Nederland 2: 21.55 uur

NIEUWE FEITEN OVER TARA SINGH VARMA IN OPGELICHT

Het TROS-televisieprogramma OPGELICHT besteedt vrijdag 7 september opnieuw uitgebreid aandacht aan de affaire Singh Varma. In het programma worden nieuwe feiten aangedragen en wordt een einde gemaakt aan enkele onduidelijkheden en leugens. Op 20 juli jl. onthulde OPGELICHT als eerste dat oud-Tweede-Kamerlid Tara Singh Varma niet terminaal ziek was.

OPGELICHT heeft de hand weten te leggen op een geluidsband met een interview met Singh Varma waarin zij wel degelijk persoonlijk verklaart dat ze kanker heeft. Na de uitzending van OPGELICHT van 20 juli liet ze nog via haar advocaat weten zelf nooit over kanker te hebben gesproken. Daarnaast werd de redactie van het programma overspoeld door mensen die verklaarden dat Tara Singh Varma ook in de jaren tachtig enkele keren een ziekte heeft gesimuleerd om onder financiële problemen uit te komen. Ook kreeg de redactie de tip dat ze voor haar politieke carrière begon, bij een werkgever zou zijn ontslagen wegens diefstal.

OPGELICHT kijkt terug wat er allemaal is gebeurd na de onthullende uitzending van 20 juli. Opnieuw komt Mala Kishoendajal aan het woord, die het programma als eerste benaderde, en GroenLinks-fractieleider Paul Rosenmöller.

Toen vorige week bekend werd dat het huis van Singh Varma door Van Lanschot Bankiers zal worden geveild omdat ze 450.000 gulden rood staat, verklaarde de advocaat dat haar bankpassen waren misbruikt door vroegere vriendinnen, 'Precies de dames die mijn cliënte in OPGELICHT zwartmaakten'. Mala Kishoendajal, kan dat eenvoudig weerleggen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie