Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toch volledige doorgifte Discovery Channel in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Doorgifte tot komst decoder gegarandeerd

TOCH VOLLEDIGE DOORGIFTE DISCOVERY CHANNEL IN HAARLEM

Haarlem, 7 september 2001 - UPC heeft de Haarlemse Programmaraad laten weten dat de uitzendingen van The Discovery Channel volledig zullen worden doorgegeven aan de Haarlemse kabelabonnees. De Programmaraad had hier bij UPC op aangedrongen, nadat de kabelmaatschappij had laten weten dat Discovery vanaf 3 september 2001 slechts van 12:00 tot 23:00 uur zou worden doorgegeven. Omdat The Discovery Channel onderdeel uitmaakt van het wettelijk basispakket is dat in strijd met de mediawet. De Programmaraad had daarom aangekondigd de kwestie voor te leggen aan het Commissariaat voor de Media.

Het lijkt echter waarschijnlijk dat UPC, nadat alle abonnees in de gelegenheid zijn gesteld een decoder te installeren, alsnog overgaat tot beperkte doorgifte van The Discovery Channel. De volledige uitzendingen van The Discovery Channel zullen dan 'achter' de decoder te zien zijn. UPC zegt hieromtrent een overeenkomst te hebben gesloten met The Discovery Channel. Volgens het Commissariaat voor de Media is het dan wel een voorwaarde dat The Discovery Channel zelf aan de Programmaraad moet laten weten niet langer beschikbaar te zijn voor een positie in het wettelijke basispakket. De Programmaraad kan haar advies dan tussentijds herzien. Dit is de uitkomst van een soortgelijke kwestie die in Rotterdam speelde rond de doorgifte van Eurosport.

De Programmaraad Haarlem betreurt de gang van zaken omdat er voor de abonnees een verwarrende situatie ontstaat als straks de decoder wordt geïntroduceerd.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie