Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Audiovisueel Archief stapje verder in procedure

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

NAA stapje verder in procedure

Voordat het Nederlands Audiovisueel Archief (NAA) op het Media Park kan bouwen moeten diverse procedures worden doorlopen. Binnenkort beraden de raadscommissie Stad en de gemeenteraad zich over een volgende stap in de artikel 19 procedure.

Het Nederlands Audiovisueel Archief (NAA) bestaat sinds 1997 en heeft als taak om het audiovisuele erfgoed van Nederland te beheren, te conserveren en ter beschikking stellen aan een zo groot mogelijk aantal gebruikers. Het NAA is het bedrijfsarchief van de publieke omroep. Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau Neutelings-Riedijk uit Rotterdam en is gepland op het Media Park, hoek Insulindelaan/Sumatralaan. Het gaat om een gebouw dat een combinatie is van een veilig en professioneel archief, een publieksgericht informatiecentrum, een service-instelling voor professionele gebruikers en groot publiek en een attractief museum.

Afgelopen zomer konden belanghebbenden tijdens een inspraakronde hun mening geven over het bouwplan. De reacties tijdens de inspraakronde geven op dit geen aanleiding om de procedure `ex artikel 19a lid 4' van de wet op de Ruimtelijke Ordening niet te starten. Het voorstel om de procedure te starten wordt op 18 september in de commissie Stad besproken en op 10 oktober in de gemeenteraad.

Inzage

De start van de procedure houdt in dat de aanvraag met bijbehorende stukken gedurende 4 weken ter inzage ligt en dat iedereen zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar kan maken. Vervolgens neemt de gemeenteraad een beslissing over het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar aan gedeputeerde staten.

Termijn

Vanaf wanneer de stukken zijn in te zien en vanaf wanneer gereageerd kan worden, is nu nog niet met zekerheid te zeggen. Waarschijnlijk zal dat ergens in november zijn. Daarover volgt nog nader bericht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie