Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten van het college van B&W Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Burgemeester J. van Agt is vrijdag 7 september aanwezig bij de onthulling van de nieuwe naam en huisstijl van de Stichting St. Elisabethshuis. Tevens neemt hij dan "een kijkje in de keuken" van genoemde instelling.

Collecte

Burgemeester en wethouders hebben aan de Nierstichting Nederland toestemming verleend om een collecte te houden in de week van 16 tot en met 22 september.

Commissievergaderingen

De Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken houdt op dinsdag 18 september vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de agenda staat het subsidieprogramma Welzijn 2002.

Op 17 september is er om 19.00 uur een openbare vergadering van de Commissie Financiën, Informatisering en Milieu in het gemeentehuis. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

* Investeringsplan 2002-2005

* Afsluiten Hoofd Contouren Nota

* Pijlers voor toerisme en recreatie in 2001
Intrekken bouwvergunning

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de bouwvergunning voor het maken van een toegang naar de dakterrassen bij de woningen Bovenas 1 tot en met 12 in te trekken. De Stichting Rechtsbijstand en de buurtbewoners Molenas-Zundertseweg hadden hier bezwaar tegen gemaakt. Het college heeft hun bezwaren ontvankelijk en gegrond verklaard, overeenkomstig het advies van de Commissie voor Bezwaar- en beroepschriften.

Vrijstelling bestemmingsplan voor vestiging bistro

Het college van B en W heeft ermee ingestemd dat het momenteel leegstaande pand Grauwe Poldervoetpad 2-4 wordt ingericht en gebruikt als bistro. Uit de inspraakronde is gebleken dat er geen steekhoudende argumenten tegen de komst van een bistro op deze locatie zijn. Daarop hebben burgemeester en wehouders de exploitant op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling verleend van het bestemmingsplan voor de periode van een jaar. Binnen deze periode kan het verzoek om een bouwvergunning worden ingediend en behandeld.

Vaststellen begroting

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de ontwerp-gemeentebegroting 2002. Deze week worden de stukken aan de raadsleden aangeboden waarna behandeling plaats zal vinden in de raadsvergadering van maandag 12 november a.s.

Werkgroep "Activiteiten Kenya-project/gemeente"

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het besprekingsverslag van het eerste overleg van de werkgroep "Activiteiten Kenya-project/gemeente". Van de eerste betaling van fl. 20.000,- van de gemeente is inmiddels fl. 12.000,- besteed aan de bouw van een maïsmolen in Awasi. Het verslag maakt verder melding van een aantal donaties van derden. Tot slot zullen twee leden van het Kenya-project vanaf 9 september twaalf dagen te gast zijn in Etten-Leur om het begin van de samenwerking met de gemeente in te luiden. Het college heeft toestemming verleend om het reeds beschikbare budget op de post Ontwikkelingssamenwerking te besteden aan de reiskosten van één van de komende gasten uit Kenya.

Gunnen van reconstructiewerkzaamheden

Burgemeester en wethouders hebben de aanleg van verkeersremmende voorzieningen in de wijk Hooghuis onderhands op basis van regie opgedragen aan het straatmakersbedrijf Nooijens. De wijk Hooghuis zal worden omgevormd tot 30 km-zone. Om een provinciale bijdrage te verkrijgen, moet voor 1 december met de uitvoering van de werkzaamheden gestart worden. Het onderhands aanbesteden op basis van regie heeft, naast het feit dat er direct begonnen kan worden met de werkzaamheden, ook het voordeel dat er nauwelijks voorbereidingswerkzaamheden verricht hoeven te worden. Dat betekent ook geen voorbereidingskosten.

Het herbestraten van de J.P. Leijtenstraat is gegund aan Martinus Zuid Nederland B.V. Bij de aanbesteding deed dit bedrijf de laagste prijsaanbieding van de vijf inschrijvers.

Onderzoek naar realisatie Milieu Educatief Centrum (MEC)

Burgemeester en wethouders hebben er kennis van genomen dat het niet mogelijk is voor de realisatie van een Milieu Educatief Centrum (MEC) aan te sluiten bij een bestaande instelling. De onderzochte locaties, de kinderboerderij aan de Zundertseweg en die van Het Hooghuys aan het Van Bergenplein, beschikken niet over voldoende ruimte om ter plaatse een MEC te kunnen realiseren. Het college heeft daarom besloten om het onderzoek naar een geschikte locatie mee te nemen met de ontwikkeling van de Structuurvisie +.

Aanwijzen rijksmonumenten

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad in de oktobervergadering ervan in kennis dat er twaalf objecten in het kader van het Monumenten Selectie Project op de rijksmonumentenlijst zijn geplaatst. Dit zijn:
* 't Withofcomplex, Bisschopsmolenstraat 162
* Zeepziederij De Ster, Geerkade 21

* Dubbel woonhuis, Haansberg 76

* Boerderijcomplex, Haansberg 114-116

* Watertoren, Hoevenseweg 31

* Boerderij, Hoge Donk 40

* Graftombe, Lange Brugstraat

* Villa, Lichttorenhoofd 2

* Villa, Lichttorenhoofd 12

* Woonhuis, Markt 60

* H. Hartbeeld, Markt

* Boerderij, Slagveld 8

Planning afbouwwerkzaamheden De Keen

Het college van B en W heeft ingestemd met de afbouwplanning voor het plan De Keen. Onderstaand volgt de huidige planning van de afbouwwerkzaamheden. Deze is weersafhankelijk, waardoor het noodzakelijk kan zijn het winterprogramma met enkele straten uit te breiden.

Straat Gereed
Fase 1
Kwadestraat, Fietspad/Voetpad tot aan Boegspriet week 37 Kwadestraat, gedeelte Boegspriet-Slagveld week 44 Slagveld, gedeelte huisnr.20-Moerlaken West week 50

Herstraten toegangsweg garages Boeieraak 6 t/m 36 nader in te plannen

De hoek Achtersteven-Voorsteven wordt na april 2002 ingepland en het kruispunt Slagveld-Moerlaken na het realiseren van de school in 2003.

Straat Gereed
Fase 2
Slagveld, gedeelte Spinaker week 37
Moerlaken Oost gedeelte huisnr.2-Rijsdijk week 44 Brekeling, gedeelte huisnr.2-14 en Ouwer gedeelte huisnr.5-9 week 44

Cluster 29 (gelegen aan Jaagpad/Spletting) en cluster 33 (gelegen aan Rijsdijk) moeten nog gerealiseerd worden.

Fase 3
Rijsdijk, gedeelte Kouwelaarsbrand-Vinkenbroek week 37 Keenseweg, gedeelte huisnr.88-116 week 37
Kouwelaarsbrand, gedeelte huisnr.12-32 week 38
Kruising Keenseweg-Kroeten week 38
Krabakker week 40
De Padjes week 40
Kroeten week 42
Legakker week 44
Vinkenbroek, gedeelte Rijsdijk-Moerlaken week 50

De Moerlaken (westzijde) wordt pas afgebouwd zodra de school gereed is. Dat is volgens de huidige planning in januari 2003. Het restant van de Rijsdijk wordt ingepland vanaf eind november 2001.

Verder is het noodzakelijk maatregelen te treffen in straten die voor de komende winterperiode nog niet klaar zijn. Om de begaanbaarheid redelijkerwijs te waarborgen, zullen in deze straten de grootste gaten in de bouwwegen worden gedicht, de kolken worden gereinigd en, mocht dat nodig zijn, tijdelijke voorzieningen worden gemaakt om de woningen aan deze straten te bereiken.

Belangenprocedure Cloveniersgilde

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het volgen van een belangenprocedure ten aanzien van het verzoek van het Cloveniersgilde voor het uitbreiden van de bestaande gelagkamer aan de Markt 60 met een serre. Het standpunt van het college is wel dat gebruik van de serre duidelijk gebonden moet zijn aan de Gilde-activiteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...