Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toyota introduceert nieuwe Europese Corolla in Frankfurt

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Toyota introduceert compleet nieuwe Europese Corolla

Nieuw begrip van prestige in C-segment

(07 september 2001)


-Ontwerp sluit perfect aan op wensen van Europese consument
-Uitzonderlijk hoge interieurkwaliteit als aanvulling op befaamde betrouwbaarheid en duurzaamheid

-Veel carrosserievarianten, inclusief de toevoeging van een MPV en een gespierde 1.8 T-Sport

-Enorm veel binnenruimte voor zijn klasse

-Plezierige dynamische rijeigenschappen

Toyota onthult op de komende Frankfurt Motor Show de nieuwe Corolla voor Europa; een auto die een leidende rol gaat spelen in de toekomstplannen van het merk binnen Europa. Doelstelling is om in het jaar 2005 zo'n 800.000 Toyota's per jaar in Europa af te zetten.

Europees design
Na een competitie tussen de vier designcentra van Toyota werd gekozen voor de nieuwste generatie Corolla, ontworpen door Toyota's Europese designcentrum ED2. Hiervoor zijn twee hoofdredenen aan te voeren. Allereerst spreekt het bijna voor zich dat de designeisen aan een C-segment-auto nergens zo hoog zijn als in Europa. En ten tweede; met de succesvolle ervaringen van Toyota Yaris is het overduidelijk dat Europees design ook op andere wereldmarkten goed scoort.

Kwaliteit in alle dimensies
De Toyota Corolla staat sinds jaar en dag te boek als een van de beste auto's ter wereld, zowel op het gebied van duurzaamheid als betrouwbaarheid. Deze ijzersterke troef wordt met de komst van de nieuwste generatie nog verder versterkt.

Met name op het gebied van interieurafwerking zijn ingrijpende verbeteringen doorgevoerd. Een speciaal 'Interior Study Team' werd in het leven geroepen, wat heeft geleid tot de toepassing van kwalitatief zeer hoogwaardige interieurmaterialen, die er niet alleen goed uitzien maar ook prettig aanvoelen. Het dashboard en de interieurafwerking stralen niet alleen kwaliteit uit, maar voelen ook degellik aan. Schakelaars zijn uiterst verfijnd afgesteld, portieren zijn zodanig gekalibreerd dat men bij sluiting voelt dat het om een topproduct gaat.

Deze uiterst hoge kwaliteitsbeleving gecombineerd met de befaamde kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van Toyota leidt ertoe dat de nieuwste generatie Corolla een unieke aanbieding is op de Europese markt.

Meer leefruimte
De nieuwe Corolla zal in vier carrosserievarianten gelanceerd worden. Een 3-deurs en een 5-deurs hatchback, een Wagon en voor de eerste keer ook een MPV, die Toyota Corolla Verso gaat heten. De sedan zal ruim na de komst van deze modelvarianten worden geïntroduceerd.

De Corolla beschikt over een compleet nieuw platform met een 135 mm langere wiel basis, een breedte die met 20 mm is toegenomen en een toename in hoogte van 90 mm. Deze nieuwe dimensies hebben bijgedragen tot meer interieurruimte. Bij de 3- en 5-deurs versies hebben de achterpassagiers meer bewegingsvrijheid en is de toegankelijkheid verbeterd.

De ruime Corolla Verso is qua naam geheel in lijn met andere multifunctionele auto's binnen het Toyota-concern, zoals de Yaris Verso en de onlangs geïntroduceerde Avensis Verso. Het Verso-concept van Toyota is een label dat symbool staat voor ruime, multifunctionele, praktische en innoverende gezinsauto's. De Corolla Verso biedt plaats aan vijf volwassen personen. Overigens is de Corolla Verso qua designconcept als enige afkomstig uit Japan, maar vertoont overduidelijk familietrekken met de andere Corolla-modellen.

De Wagon-versie biedt met zijn sportieve vormgeving een uitkomst voor consumenten met praktische vervoersbehoeften. Uiteraard zal de Wagon ook met common rail dieselmotoroen beschikbaar komen, hetgeen een uitkomst is voor de echte 'kilometervreter'.

Het sportieve hoogtepunt binnen is de Corolla-reeks is de hatchback T-Sport, die niet alleen voorzien is van de laatste versie van de Celica T-Sport-motor met maar liefst 141kWI192 pk. Ook beschikt deze T-Sport over een sportief afgestemd onderstel, een zesversnellingsbak en een sportief getrimd interieur.

Stille, krachtige en zuinige benzine- en dieselmotoren Qua motorvarianten is er keus uit twee common rail dieselmotoren en vier benzinemotoren met VVT-i techniek (intelligente variabele kleptiming). Deze stille, krachtige en zuinige benzinemotoren zullen als 1.4 (71 kW/97 pk), 1.6 (81 kWh 10 pk) en 1.8 (99 kWh 35 pk) leverbaar worden. Aan de top van het gamma staat de T-Sport, welke is voorzien van een uiterst levendige 1.8 VVTL-i motor (Variabele Valve Timing & Lift - Intelligent).

De DAD common rail dieselmotoren zullen beschikbaar komen met twee 2,0 liter versies van respectievelijk 66 kWI9O pk en 81 kWh 10 pk (met intercooler). De komst van deze moderne dieselmotoren in de nieuwe Corolla geeft de consument een aanzienlijk bredere keuzemogelijkheid.

Succesverhaal
Sinds de introductie van de Toyota Corolla in 1966 zijn er wereldwijd meer dan 29 miljoen verkocht, waardoor het niet alleen de meest populaire auto uit de Toyota-range is, maar ook de best verkochte auto aller tijden.

De nieuwste generatie Toyota Corolla - die een nieuw begrip van prestige in het C-segment zal introduceren - beleeft zijn debuut tijdens de IAA. De verkoop in Nederland zal begin 2002 van start gaan. Prijzen zijn nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie