Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP eist stopzetting voorbereiding IJzeren Rijn

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Den Haag, 7 september 2001

SP-Kamerlid Harry van Bommel eist van minister Netelenbos dat zij Railinfrabeheer opdracht geeft onmiddellijk te stoppen met de voorbereidingen voor aanpassingen aan de IJzeren Rijn. Railinfrabeheer onderzoekt momenteel de aanpassingen die nodig zijn om vanaf 1 januari 2001 één trein per dag over het historische tracé te laten rijden.

Volgens Van Bommel is het onderzoek van Railinfrabeheer voorbarig. Minister Netelenbos neemt immers pas op 15 november een besluit over al dan niet tijdelijke ingebruikname van het historische tracé van de IJzeren Rijn. Van Bommel vreest dat de minister in stilte al een besluit genomen heeft. Hij ergert zich al jarenlang aan de politiek van voldongen feiten, die kenmerkend is voor minister Netelenbos. Vooral bij grote projecten, zoals de Betuwelijn, de HSL en de IJzeren Rijn is daar sprake van. 'Daar moet nu maar eens een eind aan komen,' vindt Van Bommel.

De SP verzet zich al jaren tegen de heringebruikname van het historisch tracé van de IJzeren Rijn. Alternatieven, zoals vervoer over water en gebruik van het Montzentracé door België, zijn ten onrechte nooit goed onderzocht.

Informatie: Harry van Bommel: 06-22788043 Joost Meilof: 070-3183813

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie