Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 07-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 7-09-2001
Mediabericht 07 september (14.30 uur)

VENLO 15 drugsarrestaties

VENLO De politie heeft in de afgelopen week de periode van vrijdag 31 augustus tot en met donderdag 6 september - in totaal 15 personen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Tien van hen vanwege het bezitten van drugs en vijf vanwege het bemiddelen in de verkoop hiervan. Daarnaast is op last van de burgemeester een woning aan de Kaldenkerkerweg gesloten, vanwege illegale drugshandel. De acties werden verricht in het kader van Hektor, de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en overlast in Venlo. Bij de acties zijn ruim 2400 gram hashish, 550 gram marihuana, 255 gram paddos, 230 hennepstekjes en 9 volgroeide hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens de controles in het kader van het project is tevens een persoon aangehouden vanwege het overtreden van een eerder opgelegde verblijfsontzegging. Tijdens de aanhouding beledigde hij een van de politieagenten, wat werd bestraft met een geldboete.

Bij een controle in een pand aan de Kleine Kerkstraat trof de politie ruim 200 gram paddos, 260 gram marihuana en 1270 gram hashish aan. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De 20-jarige eigenaar werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

In een pand aan de Straelseweg troffen politieagenten ruim 230 hennepstekjes aan en 9 bijna volgroeide planten. Daarnaast werden nog bijna 200 gram hashish en 35 gram weed aangetroffen. De verdovende middelen en kweekattributen zijn in beslag genomen. De verkoper, een 48-jarige man uit Grave, werd aangehouden. Op het politiebureau is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie