Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag neemt feestelijk afscheid van Houtrusthallen

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Komend najaar valt het doek voor één van Den Haag's meest markante sport-, evenementen- en muzieklokaties als de Houtrusthallen en -Rotonde aan de sloophamers ten prooi vallen. Om het verdwijnen van deze voor vele Hagenaars zo gekoesterde plek niet geruisloos te laten plaatsvinden wordt zaterdag 8 september aanstaande het evenement Norfolkline HoutRustZacht georganiseerd als waardig afscheid van dit stukje Haagse historie.

Norfolkline
HoutRustZacht
Zaterdag 8 september 2001

13.00 - 18.00 uur
Haags entertainment o.l.v. de Gebroeders de Gier en vele kinderactiviteiten

19.00 - 22.00 uur
terugblik op veertig jaar Haagse popmuziek in Houtrust o.l.v. Hans Vermeulen m.m.v. Mariska Veres (Shocking Blue), Frans Krassenburg (The Golden Earrings), Evert Nieuwstede (Urban Heroes), Leo Bennink en Rudy Bennet (The Motions), Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo), Mark Boon en Leo Vunderink (Diesel), Len Bouman (The Incrowd), Polle Eduard en Peter Tetteroo (Tee Set), e.v.a.

23.00 - 05.00 uur
HoutRustZacht Danceparty
een terugblik op 10 jaar Haagse dancemuziek

PROGRAMMA
8 SEPTEMBER 2001

Dagprogramma
Het dagprogramma (van 13.00 tot 18.00 uur) richt zich met name op families. Er zal een groot aantal kinderactiviteiten worden opgezet, waaronder een klimwand, een 'bungee-walk' en een 'surf ride'.
Op het podium - geplaatst op het plein voor de Houtrusthallen - verzorgen de bekende Haagse Gebroeders de Gier een vier uur durend entertainmentprogramma met muziek, theater, dans en vooral veel humor. Aan dit programma zal worden meegewerkt door o.a. Sjaak Bral en andere bekende Hagenaars met het project 'Alle 13 Haags', de clowns Flits en Lampie, de zangers John Medley en Lex Triplex, jambee-groep Sandja en 'de vrolijke zeeman' Arthur Koot. Ook staan er enkele verrassingen op het programma.

Avondprogramma
De belangrijke rol die Houtrust heeft gespeeld voor de (Haagse) popmuziek staat centraal in het avondprogramma (19.00 tot 22.00 uur). Op het buitenpodium op het plein voor de entrée zal onder leiding van de speciaal uit Thailand ingevlogen Hans Vermeulen (Sandy Coast, Rainbow Train) een drie uur durend concert plaatsvinden, waaraan begeleid door een geroutineerde band, een groot aantal
gastmuzikanten meewerken. Nu al bevestigd zijn de gastoptredens van Mariska Veres (Shocking Blue), Frans Krassenburg (The Golden Earrings), Evert Nieuwstede (Urban Heroes), Leo Bennink en Rudy Bennet (The Motions), Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo), Mark Boon en Leo Vunderink (Diesel), Len Bouman (The Incrowd), Polle Eduard (Polle Eduard Band en Tee-Set), Peter Tetteroo (Tee-Set), e.v.a.
Met meer sterren uit heden en verleden wordt momenteel nog onderhandeld. Qua opzet doet dit optreden veel denken aan de befaamde Haagse Beatnach, die 20 jaar geleden in de Houtrusthallen plaatsvond.

HoutRustZacht Danceparty
Afsluitend is er een mede door het Paard op Hol en Silly Symphonies georganiseerde danceparty in de Rotonde (23.00 tot 05.00 uur) met de beste dance-dj's van de afgelopen 10 jaar, waaronder dj's Stef, Ramon en Remski. In tegenstelling tot de rest van het evenement is deze activiteit niet gratis toegankelijk. Kaarten kosten 25 gulden en zijn te koop bij Paard op Hol aan de Grote Markt, het Haagsche Courant Bespreekbureau en Concrete.

Expositie
In de Rotonde zal gedurende de dag de expositie 'Houtrust, Afscheid van een Haags tijdperk' worden opgesteld. Deze expositie was eerder te zien in het Atrium van het Haagse stadhuis. Ook het Nederlands Popmuseum i.o. zal een deel van zijn (op Houtrust betrekking hebbende) collectie tentoonstellen. Receptie

Tussen 17.00 en 19.00 wordt in de Rotonde een besloten afscheidsreceptie voor Houtrust gehouden. Leden van het college van burgemeester en wethouders, sportverenigingen, buurtverenigingen, sponsors, donateurs, sporters, scholen, gemeenteraadsleden, omwonenden, artiesten, ambtenaren, evenementenorganisatoren en andere in het heden of verleden bij Houtrust betrokken personen zijn daarvoor uitgenodigd.

INITIATIEF EN ORGANISATIE
Norfolkline HoutRustZacht wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Promotie Den Haag, in samenwerking met een groot aantal participanten, waaronder 't Paard, Rob Andeweg Produkties en DOEN Evenementen.

HoutRustZacht is opgezet vanuit een ideaal: een gezamenlijk en waardig afscheid van één van 's lands mooiste en markantste evenementenhallen, een bijzondere plek waaraan vele duizenden Hagenaars ieder hun eigen, maar altijd mooie herinnering zullen blijven koesteren!

mede mogelijk gemaakt door:
Norfolkline
Gemeente Den Haag
VSB Fonds Den Haag en Omstreken
Jan Knijnenburg
Haagsche Courant

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie