Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-09-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur
Gewapende overval woning

VLEUTEN - In een woning aan de Professor Titus Brandsmalaan werden vrijdagochtend omstreeks zeven uur twee bewoners overvallen. Toen zij de achterdeur openden stonden twee gemaskerde mannen klaar om zich naar binnen te dringen. Daar werden de man en vrouw des huizes overmeesterd en met een vuurwapen bedreigd.
Na de woning te hebben doorzocht, verlieten de overvallers met een geldbedrag en sieraden de woning.
Getuigen van de overval of van de overvallers kunnen bellen met de recherche van district Marco Polo, via telefoonnummer 0900-8844.

Landelijke alcoholcontrole

UTRECHT In het kader van de landelijke alcoholcontrole werd van vrijdagavond tien uur tot zaterdagochtend vier uur op de volgende locaties gecontroleerd:
Amsterdamsestraatweg
Brailledreef
Biltstraat
t Goylaan
Europalaan
Lucasbrug

446 Bestuurders legden op straat de blaastest af; elf van hen hadden teveel gedronken.
Twee van hen, een 43-jarige man uit Eemnes en een 60-jarige man uit IJsselstein hadden beiden een promillage van 1,55 in hun lichaam. Hun rijbewijs werd ingevorderd.

Vernielers aangehouden

UTRECHT Een 16-jarige jongen en een 31-jarige man werden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur aangehouden nadat zij aan de Nieuwegracht een spoor van vernielingen hadden achtergelaten. Het tweetal gooide diverse fietsen in de gracht en midden op straat, gooide een mobiel toilet om (dixi) en vernielden een tiental rechterbuitenspiegels van geparkeerde autos.
Beiden konden worden aangehouden en ingesloten.

Dronken bestuurder botst tegen autos op

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag reed rond één uur een man tegen geparkeerde autos aan op de Anton Geesinkstraat. Drie autos werden hierbij geraakt, twee ervan waren behoorlijk beschadigd. Getuigen noteerden het kenteken en agenten zochten de omgeving af. Op de Oudenoord werd de auto gezien en staande gehouden. De bestuurder was een 60-jarige man uit Utrecht die gedronken bleek te hebben: 1,85 promille. Hij kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lastige man aangehouden
UTRECHT Een 30-jarige Utrechter veroorzaakte vrijdagmiddag rond half vier overlast in de omgeving van de Voorstraat. Hij sloeg een spiegel van een personenauto, trapte tegen fietsen en viel voorbijgangers lastig. De man werd aangehouden en bleek dronken te zijn. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Gecontroleerd op autogordels
UTRECHT Op de Lunettenbaan werden vrijdagmiddag tussen kwart voor twee en drie uur 173 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Twaalf van hen kregen een proces-verbaal omdat zij geen gordel droegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie