Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen (RKey; 16.00 u)

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 16.00 u) Zaterdag, 8 september 2001

District Kerkrade

Heerlen/Brunssum; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen vrijdag radarsnelheidscontroles gehouden op Valkenburgerweg en Albert Cuypstraat in Heerlen en op de Loogstraat en Trichterweg in Brunssum. In Heerlen werden totaal 656 voertuigbestuurders gecontroleerd en in Brunssum totaal 980 voertuigbestuurders. In Heerlen hebben daarvan totaal 103 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden en in Brunssum totaal 50 voertuigbestuurders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km p/u.

Heerlen; woonwagenbrand
Afgelopen vrijdagavond omstreeks 21.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan Vrusschenhusken in Heerlen. Bleek een woonwagen in brand te staan alwaar op dat moment niemand thuis was. De brandweer heeft de brand geblust doch er kon niet worden voorkomen dat de woonwagen geheel uit/af-brandde. De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie stelt daarnaar een onderzoek in.

Heerlen; openlijke geweldpleging
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Klompstraat tussen een aantal personen. De politie ging terplaatse waarbij bleek dat de ruzie voorbij was en dat enkele personen naar het ziekenhuis waren gebracht voor medische verzorging aan bij de ruzie opgelopen verwondingen in ondermeer gezicht en hoofd (een van de bij de ruzie betrokken personen zou met een fles op het hoofd zijn geslagen). De politie heeft op aanwijzingen van getuigen/betrokkenen totaal een drietal mannen (17/18/31) uit Heerlen en Landgraaf aangehouden (waarvan er een was weggerend en zich op de Prinses Beatrixstraat in de struiken had verstopt, doch door de politie uit de struiken werd gehaald) en voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak / toedracht van het gebeurde en naar ieders precieze rol daarbij.

Brunssum; autobrand
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 04.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand op de Europalaan in Brunssum. Bleek dat een geparkeerde auto in brand stond. Bij de autobrand raakten twee andere naast de brandende auto geparkeerde autos flink beschadigd. De oorzaak van de autobrand is niet bekend doch brandstichting wordt niet uitgesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Klimmen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen vrijdag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Putweg in Klimmen. Totaal controleerde de politie daarbij 495 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 118 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km p/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie