Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geslaagde generale voor Feyenoord in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Feyenoord
Zoek soortgelijke berichten
Feyenoord


8-09-2001 | 22:13
GESLAAGDE GENERALE IN NIJMEGEN
Feyenoord heeft een goede generale repetitie afgewerkt in aanloop naar het Champions Leauge-duel tegen Bayern München. De ploeg van Van Marwijk had tegen NEC moeite om op gang te komen, maar toen de machine eenmaal liep hoefde het betrekkelijk weinig moeite te doen om NEC te verslaan. Door doelpunten van Kalou en Tomasson (2x) wonnen de Rotterdammers in Nijmegen met 0-3. Beste man aan Rotterdamse zijde was doelman Zoetebier.

Edwin Zoetebier keepte foutloos en wekte in zn eerste wedstrijd na zn terugkeer de indruk dat hij nooit was weggeweest.

Bert van Marwijk had het in de wedstrijden voorafgaande aan NEC-Feyenoord al voorzichtig laten doorschemeren: de dag dat Shinji Ono zijn debuut als basisspeler zou maken, kwam steeds dichterbij. De Japanner zou in eerste instantie de kans krijgen om rustig te wennen aan zn nieuwe omgeving en het Nederlandse voetbal, maar met name zn invalbeurt in het oefenduel tegen Real Sociedad had Bert van Marwijk doen inzien dat Ono minder tijd nodig had dan de technische leiding in Rotterdam vooraf vermoedde.

De vraag was echter wie zou moeten wijken voor de Japanner. Jon Dahl Tomasson leek daarvoor in eerste instantie de aangewezen persoon, totdat de Deen zich uitstekend presenteerde in Feyenoords openingswedstrijd tegen Sparta en die goede vorm vervolgens ook in de daaropvolgende wist vast te houden. Moest Kalou dan het kind van de rekening worden? De kritiek van Van Marwijk op zn grillige rechtsbuiten was met name na de wedstrijd tegen Ajax niet mals, maar de coach wist ook dat Kalou nog steeds de man is die Feyenoord met één briljante ingeving aan de zege kan helpen.

Het werd de coach in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC uiteindelijk gemakkelijk gemaakt, toen Leonardo zich op de training aan zn enkel blesseerde. Omdat zijn vaste vervanger Ebi Smolarek met een vergelijkbare kwetsuur kampte, kwam er zo automatisch een plekje vrij voor Ono (al zou Smolarek in de slotfase van de wedstrijd nog wel invallen als vervanger van Kalou.)

De Japanner begon tegen NEC dus als linkerspits. Dat is een vertrouwde positie voor hem, want ook in de nationale ploeg van Japan speelt hij op die plek. Toch toonde Ono zich met name in de openingsfase van de wedstrijd uitermate onwennig. Ballen sprongen van zn voet en passes kwamen in een niemandsland terecht, terwijl met name zn balbehandeling en vermogen om met steekpasses de aanvallen in te leiden, sinds zn entree in De Kuip werden geroemd.

Ondertussen ontaardde de wedstrijd tussen NEC en Feyenoord steeds meer in een slag op het middenveld. Beide ploegen bevochten elkaar in een extreem hoog tempo, wat de nauwkeurigheid in de passing niet bepaald ten goede kwam. Feyenoord bikkelde en ging mee in het enthousiasme van de thuisclub, maar kwam daardoor nauwelijks toe aan het opbouwen van een behoorlijke aanval. Het duurde dan ook lang voordat Feyenoord in de buurt van doelman Gentenaar kon komen. Pas nadat NEC in de persoon van Hristov (schot hoog over) een plaagstootje had uitgedeeld, wist Feyenoord een behoorlijke aanval op te bouwen. Maar het was toen ook wel gelijk raak.

Rzasa leidde de aanval in door Shinji Ono op links weg te sturen. De Japanner, die in het begin ook moeite leek te hebben met het natte veld en regelmatig onderuit ging, zette koers richting achterlijn en gaf ondertussen met een vingerwijzing instructies aan zn collegas in het strafschopgebied. Met de interculturele communicatie tussen de Feyenoorders bleek vervolgens niets mis, want zowel Van Hooijdonk als Tomasson lieten de bal keurig passeren, zodat Kalou ongehinderd vanaf de rechterkant zn voet onder de bal kon zetten. De Ivoriaan schoot de bal vervolgens zonder weifelen onbarmhartig in het dak van het doel: 0-1.

Feyenoord bleef daarna gevaarlijk, al verschenen ook de aanvallers van NEC met enige regelmaat voor de neus van Edwin Zoetebier. De doelman keepte in Nijmegen overigens alsof hij nooit was weggeweest.

Feyenoord kreeg in de eerste helft zn beste kans vlak voor rust, toen Paul Bosvelt met een heerlijke steekpass Jon Dahl Tomasson bediende. De Deen verscheen oog in oog met doelman Gentenaar, maar had zn zenuwen niet voldoende onder controle en schoot tegen de keeper op.

Wat dat betreft kreeg de Deen het in de eerste minuut na rust gemakkelijker. Kalou gaf in de eerste de beste Rotterdamse aanval vanaf de rechterflank voor en bereikte zo het hoofd van Ono. De Japanner behield vervolgens het overzicht en kopte voor de voeten voor Tomasson, die de bal nog maar een klein tikje hoefde te geven om te kunnen scoren: 0-2.

Met die goal was het Nijmeegse verzet definitief gebroken. Feyenoord kon daardoor de wedstrijd zonder al te veel moeite uitspelen. NEC probeerde het nog wel, maar stuitte in zn spaarzame uitbraken telkens op de foutloos acterende Edwin Zoetebier. De teruggekeerde keeper was in Nijmegen de beste man van Feyenoord.
Zo leek de wedstrijd zich naar het einde te slepen, ware het niet dat Jon Dahl Tomasson nog een verrassing voor de meegereisde Rotterdamse supporters in petto had. Na een slaapverwekkende slotfase trakteerde hij hen met een bal door de benen van doelman Gentenaar op de uiteindelijke 0-3.

Bert van Marwijk toonde zich na afloop realist. De wedstrijd was niet geweldig, zei hij, maar over de uitslag ben ik wel tevreden. Het gekke was dat we vandaag eigenlijk alleen in de problemen kwamen op het moment dat we balbezit hadden. Dat kwam vooral omdat de laatste pass vaak niet aankwam.Vandaag kwamen we daardoor niet echt in de problemen, maar in een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Bayern München zullen we ons dat niet kunnen veroorloven. Tegen toppers wordt zoiets direct afgestraft. Als je in zulke wedstrijden wilt domineren, zul je er voor moeten zorgen dat je zuinig bent in balbezit. Dat heeft alles te maken met discipline. Daarmee bedoel ik de discipline om zo veel mogelijk voor de gemakkelijke oplossing te kiezen, aldus de coach, die met gemengde gevoelens terugkeek op het spel van Shinji Ono. Met name in het begin maakte hij een nerveuze indruk. Hij leed de eerste 20 minuten heel veel balverlies, terwijl zn balvastheid juist een van zn sterkste punten is.

De flankbezetting blijft wat dat betreft voor verbetering vatbaar, meende Van Marwijk. Onze buitenspelers hebben nog steeds te vaak de neiging om in de bal te komen, terwijl ze juist de diepte moeten zoeken. Dat werd vandaag ook weer bewezen, want de eerste de beste keer dat Ono diep ging, was het gelijk raak.

(klik voor het wedstrijdverslag/statistieken hier onder) Wedstrijdverslag: GESLAAGDE GENERALE IN NIJMEGEN (0-3)

bron : Feyenoord.nl: Michel van Egmond

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...