Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoofdrol voor Jos Verstappen op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd DTM Races

Hoofdrol voor Jos Verstappen op Zandvoort

Hoofdrol voor Jos Verstappen op Zandvoort 13 August 2001 - Zaterdag 8 en zondag 9 september vindt de traditionele Radio 538 Trophy of the Dunes plaats op Circuit Park Zandvoort. Zaterdag 8 september is de hoofdrol weggelegd voor onze nationale autosportheld Jos Verstappen die in de OrangeArrows A22 een spectaculair Formule 1-optreden zal geven. Zondag 9 september worden diverse races voor de Nederlandse kampioenschappen verreden in het Libertel-Vodafone DTCC, de Union Toyota Yaris Cup, de Vege Series, de Pearle Alfa 156 Challenge. De Fly You Clio Renault Sport Cup en de Landis Formule Ford.

Vrijdag 7 september vinden op Zandvoort de kwalificatietrainingen plaats, uitgezonderd de Landis Formule Ford, voor de races op zondag 9 september.
Zaterdag 8 september is een dag vol actie. Jos Verstappen zal in ieder geval elf ronden het Zandvoortse asfalt teisteren met zijn OrangeArrows A22 Formule 1-wagen. Onlangs, tijdens de Marlboro Masters brak Ferrari-testrijder Luca Badoer het Formule 1-ronderecord, wat tot dan op naam van Verstappen stond. Jos zal zijn tijd van verleden jaar met een halve seconde moeten verbeteren om het huidige record van 1:21.568 (190.089 km/uur) te breken.

Naast het Formule 1 optreden is er een primeur op Zandvoort. Diverse gelukkigen mogen die dag meerijden in de OrangeArrows AX3, een heuse bolide volgens Formule 1-specificatie waarin twee passagiers zitten, achter de bestuurder. Verder zijn er nog demonstratieronden in de Holden GSC toerwagen van TWR Racing, waarin een krachtbron van maar liefst 410 pk, de kwalificatierace in de Fly You Clio Renault Sport Cup en de kwalificatietraining in de Landis Formule Ford.

Zondag 9 september begint het programma om half elf met de warm up in het Libertel-Vodafone DTCC. Daarna de zevende ronde van de Union Toyota Yaris Cup. Om tien voor twaalf de eerste race in het DTCC, gevolgd door een wedstrijd in de Vege Series.Voor de Pearle Alfa 156 Challenge wordt het licht om half twee op groen gezet, waarna de tweede DTCC-race van de dag wordt verreden. Half vier gaan maar liefst 47 Renault Clio's van start en wordt de dag een uur later besloten met een race over 12 ronden in de Landis Formule Ford.

Voorverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar op de dagen zelf aan de kassa's van het circuit. In de voorverkoop zijn vanaf heden de kaarten verkrijgbaar via de 850 verkooppunten van Ticketbox. Bel voor het dichtstbijzijnde verkooppunt 0900-9393 of bezoek de site: www.ticketbox.nl. Voor iedere bezoeker is er het gratis full colour programmablad, met alle wetenswaardigheden over het programma op 8 en 9 september op Circuit Park Zandvoort.

Klik hier voor het tijdschema van de Trophy of the Dunes en andere informatie omtrent dit evenement.

Foto's: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

British Race Festival© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie