Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Monumentendag 2001 in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Open Monumentendag 2001

datum: 11 juli 2001

Ook dit jaar doet Den Helder weer mee aan de Open Monumentendag op zaterdag 8 september. Het thema is 'Huis en Haard'. Een thema dat gaat over wonen, woonomgeving en woninginrichting. Voor de dag zelf wordt er van alles georganiseerd: er zijn rondleidingen door de Helderse Historische Vereniging, er is een workshop voor kinderen bij Triade, een fotowedstrijd voor de inwoners, een etalagewedstrijd voor winkeliers, men kan monumenten bezoeken, de uitreiking van de renovatieprijs, enzovoorts.

Voor de fotowedstrijd mag iedere inwoner van Den Helder een foto insturen die te maken heeft met het thema 'Huis en Haard'. Dat kan een foto zijn van de woonkamer, de keuken, de vensterbank, de voordeur of iets anders. Als het maar met het thema te maken heeft. De Fotogroep Den Helder kiest uit alle inzendingen drie foto's die er het meest uitspringen. Het is nog een verrassing wat de prijswinnaars winnen. In ieder geval heeft het te maken met fotograferen. In de week vóór de Monumentendag komen alle ingezonden foto's in de hal van het stadhuis te hangen. Om de foto's goed en mooi te kunnen ophangen, vragen we de deelnemers hun foto minimaal in het formaat 13 x 18 cm. in te sturen. Als men zijn naam en adres achter op de foto zet, wordt de foto na de Monumentendag weer retour gezonden. Foto's kunnen tot 10 augustus a.s. ingestuurd worden naar Fotogroep Den Helder, Tuinbouwstraat 2b, 1786 AP Den Helder.

Alle winkeliers in Den Helder kunnen meedoen met een etalagewedstrijd. De opdracht is: richt uw etalage in met als thema 'Huis en Haard'. De winkelier is helemaal vrij in hoe hij of zij dat doet. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld de inrichting van de woonkamer in de jaren vijftig, of de inrichting van een woonkamer over 100 jaar. In de week voorafgaand aan de Monumentendag kiest de werkgroep die zich met de voorbereidingen bezighoudt, de drie leukste en origineelste etalages. De winnende winkeliers kunnen een taart voor al het personeel tegemoet zien. Winkeliers die willen meedoen kunnen zich opgeven bij Mary Laan van de afdeling Bouwen & Wonen, telefoon 671221.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen bij Triade de workshop 'Hoe ziet jouw droomhuis eruit' volgen. Met onder andere hout en papier maken zij onder begeleiding van Jan Nijhof en Henriëtte van der Winden hun ideale droomhuis. De workshop is zaterdag 8 september van 10.30 tot 12.30 uur. Deelname is gratis. In totaal kunnen er 30 kinderen meedoen. Zij kunnen zich opgeven bij Triade, telefoon 537200.

Laatst bijgewerkt: 11 juli 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie