Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Alkmaar geeft startsein Eigen Haard is Goud Waard

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente AlkmaarPersberichten

24 augustus 2001

Wethouder geeft startsein `Eigen Haard is Goud Waard'; bijzondere Alkmaarse interieurs gedurende één jaar te bezichtigen

In het kader van 100 jaar Woningwet heeft de landelijke Open Monumentendag de titel `Huis en Haard' meegekregen; dit jaar is er speciale aandacht voor het historisch interieur. Alkmaar geeft een eigen invulling aan dit thema met het project `Eigen Haard is Goud Waard'. Op 8 september 2001 om 09.00 geeft wethouder Monumentenzorg Chris de Droog het startsein voor dit bijzondere project. Alkmaar kent een flink aantal historische panden. Dagelijks te bewonderen vanaf de buitenkant, maar het vaak evenzo bijzondere interieur blijft voor het oog verborgen. Het project `Eigen Haard is Goud Waard' brengt hier verandering in. Een aantal eigenaren en bewoners van historische panden is bereid gevonden gedurende één `monumentenjaar' (tot en met Open Monumentendag 2002) hun panden open te stellen voor publiek.

Startsein
Op 8 september geeft wethouder De Droog in een van Alkmaars interieurpareltjes het startsein voor `Eigen Haard is Goud Waard': huize Egmondt in Langestraat 114. Hiermee gaat een jaar lang bijzondere interieurs bezichtigen van start. Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor genodigden.

Anoniem
De projectnaam geeft het al aan: eigen haard is goud waard, de eigenaren en bewoners zijn (terecht) zuinig op hun monumentale eigendom. De deelnemers aan het project blijven daarom anoniem: voor de bezoekers blijft het elke keer een verrassing welk pand mag worden bezocht.

Wie eens een bijzonder Alkmaars interieur wil bekijken, kan zich bij het secretariaat van de afdeling Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente opgeven, telefoonnummer (072) 548 88 11. De openstelling is vooral bedoeld voor kleine groepen. De eerste `ronde' start op zaterdag 8 september, tijdens Open Monumentendag. De overige `bezichtigingsdata' worden in de Stadskrant bekend gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie