Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees Kampioenschap SUMO in Sportcentrum Valkenhuizen

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europees Kampioenschap SUMO in Sportcentrum Valkenhuizen

In het weekend van 8 en 9 september komen honderden Sumoworstelaars uit heel Europa naar Arnhem om onderling uit te maken wie zich de nieuwe Europees kampioen mag noemen. In Sportcentrum Valkenhuizen zullen zowel heren- als damesworstelaars in diverse gewichtscategorieën om de Europese titel strijden.

Sumo
U kent ze vast wel: de gigantische Japanse zwaargewichten die elkaar de ring uit proberen te duwen in een spectaculair gevecht dat vaak slechts enkele seconden duurt. Sumo is tegenwoordig ook buiten Japan enorm populair. Arnhem heeft dit jaar de eer om het EK te organiseren. Aangezien Nederlandse sumoworstelaars de afgelopen tijd goed hebben gepresteerd op Europees en wereldniveau, valt er wel wat vuurwerk te verwachten in Sportcentrum Valkenhuizen.

Jeugdtoernooi voor iedereen tussen 8 en 12 jaar Tegelijkertijd met het EK wordt er ook een jeugdtoernooi Sumo georganiseerd. Dit jeugdtoernooi vindt plaats op zondag 9 september in dezelfde megahal waarin ook de Europese titelstrijd plaatsvindt. Alle Arnhemse scholieren van 8 tot 12 jaar kunnen hieraan meedoen door een team samen te stellen van 5 personen. Meer informatie daarover wordt de komende week naar de scholen toegestuurd.

Meedoen ?
Scholen of leerlingen die mee willen doen met het jeugdtoernooi kunnen hierover meer informatie krijgen bij Jeroen Wienk of Gaby Krifa, telefoon 026 - 3774961.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie