Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huis en Haard thema op Open Monumentendag in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Open Monumentendag 2001: zaterdag 8 september

betreft: week: week 33

Het hele programma voor de Open Monumentendag 2001 is nog niet bekend, maar een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. Het thema van dit jaar is ''Huis & Haard'' Een thema dat gaat over wonen, woninginrichting, woonomgeving, en nog veel meer. Enkele weken geleden hebt u al kunnen lezen over de etalagewedstrijd, fotowedstrijd en kinderworkshop. Inmiddels staat ook een gratis bezoek aan het Marinemuseum en fort Erfprins op de agenda en kunt u zich ook inschrijven voor een stadswandeling op zaterdag 8 september aanstaande. Op de voorlichtings-pagina van 6 september kunt u lezen welke panden u kunt bezoeken.

Etalagewedstrijd Alle winkeliers in Den Helder kunnen meedoen aan een etalagewedstrijd. De opdracht is: richt uw etalage in volgens het thema 'Huis & Haard'. Hoe u dat doet, daar bent u helemaal vrij in. In de week vóór de Monumentendag kiest de werkgroep de drie leukste, mooiste of meest originele etalages. Voor de winnaars is er een heerlijke taart voor al het personeel van de winkel. Wilt u meedoen aan de etalagewedstrijd, dan kunt u zich tot 31 augustus opgeven bij Mary Laan van de afdeling Bouwen en Wonen. Dat kan telefonisch via 671221, of per e-mail: (mal@denhelder.nl)

Kinderworkshop Triade organiseert voor zaterdag 8 september een workshop voor 8 tot 12 jarigen. Van 10.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen zich bezig houden met het thema 'wonen'. Met materialen als hout en papier maken zij onder begeleiding van Jan Nijhof en Henriëtte van der Winden hun ideale droomhuis. Er is plaats voor 30 kinderen en de deelname is gratis. Opgeven kan bij Triade, telefoon 537200.

Fotowedstrijd De sluitingsdatum van de fotowedstrijd was 10 augustus, dus foto's opsturen kan niet meer, maar in de week voor de Monumentendag kunt alle ingezonden foto's met het thema ''Huis & Haard'' bekijken in de hal van het stadhuis. De Fotowerkgroep Den Helder zal de gemeente assisteren om uit alle inzendingen de drie meest opvallende foto's te kiezen. De prijzen zelf worden uitgereikt op zaterdag 8 september.

Stadswandeling Op 8 september kunt u deelnemen aan een wandeling van ongeveer 1½ uur door de binnenstad, waarin ''Huis & Haard'' centraal zullen staan. Aanvang en route zijn nog niet bekend, maar u kunt zich al aanmelden bij de Helderse Historische Vereniging, dhr. Jack Sweep, telefoon 630965.

Marinemuseum en fort Erfprins Belangstellenden kunnen op 8 september een gratis bezoek brengen aan het Marinemuseum. Het museum opent haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Fort Erfprins zal eveneens haar deuren vanaf 10.00 uur openen. Openstelling van andere panden is nog niet bekend.

laaste verandering: augustus 16, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie