Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Smelne's Erfskip genomineerd voor Bouwfonds Trofee

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Smelne's Erfskip genomineerd voor Bouwfonds Trofee (24-8-01)

Smelnes Erfskip is voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor de Bouwfonds Trofee. De trofee is in 2000 in het leven geroepen voor het beste lokale programma voor de Open Monumentendag (dit jaar op 8 en 9 september). Vorig jaar ontving het organiserende Smelnes Erfskip een eervolle vermelding.
Dit jaar is er dus opnieuw een nominatie voor Smallingerland, samen met drie andere gemeenten.
De Bouwfonds Trofee bestaat uit een hoofdprijs van f 5000,= dat het lokale organiserende comité naar eigen inzicht kan besteden. De drie overgebleven gemeenten krijgen een eervolle vermelding en ontvangen daarvoor elk f 1500,=.
Wie de Bouwfonds Trofee wint, wordt tijdens de nationale opening van de Open Monumentendag op 6 september, om 13.00 uur in Rotterdam bekend gemaakt.

In Smallingerland start de Open Monumentendag op 8 september om 10.00 uur in het Adverium aan de Lavendelheide in Drachten. Daar zijn de hele dag activiteiten, demonstraties en lezingen rond het thema Huis en Haard.
In Museum Smallingerland zijn er op die zaterdag rondleidingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur en er is een expositie van interieurschilders.
In wijkcentrum De Waring zijn er bouwactiviteiten voor de jeugd; in Spijkerdorp kan de jeugd een eigen monument bouwen. In de bibliotheek in Drachten is de expositie Houten Huis te zien en kunt u zich laten informeren wat er bij komt kijken als u in een monument wilt wonen.
In Rottevalle, Drachtstercompagnie en Houtigehage zijn er diverse activiteiten en is er een fietsroute langs bezienswaardigheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie