Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haagsche Kunst- & Antiekdagen op het Lange Voorhout

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Haagsche Kunst- & Antiekdagen op 8 en 9 september op het Lange Voorhout in Den Haag

De Haagsche Kunst- & Antiekdagen vinden plaats in het weekend van 8 en 9 september. Een uniek evenement, waar een breed scala aan kunst- en antiekactiviteiten wordt gepresenteerd. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Op het Lange Voorhout wordt een gevarieerd aanbod van hedendaagse keramiek en beeldhouwwerken gepresenteerd tijdens de Keramiek- en Beeldhouwersmarkt. Op de korte poot van het Lange Voorhout vindt de Antiekmarkt plaats met veel antiek, maar ook met boeken en curiosa. De vele antiekwinkels en galeries in de Haagse binnenstad besteden ook ruim aandacht aan het evenement. Zo worden onder meer op het Noordeinde (misschien wel de meest 'koninklijke' straat van de stad) en in Buurtschap 2005 (met de Denneweg als bruisend middelpunt) de deuren wijd opengezet voor het publiek.

Centraal informatiepunt
Vanuit een centrale locatie op het Lange Voorhout wordt informatie verstrekt over het evenement. Bezoekers kunnen hier ook de gratis Kunst- & Antiekdagen brochure verkrijgen. Dit informatiepunt is tevens de opstapplaats voor de Paardentram, die volgens een vaste route naar verder gelegen locaties in Den Haag voert. Deze locaties staan ook volledig in het teken van kunst en antiek.

Wandelingen
Tijdens de Kunst- & Antiekdagen is het ook mogelijk onder leiding van deskundige gidsen van 't Gilde een speciale antiekwandeling te maken door het historische deel van de binnenstad. Dit kan op beide dagen tussen 12 uur en 16 uur en is gratis. Het startpunt is bij het centrale informatiepunt op het Lange Voorhout.

Den Haag Sculptuur
Tijdens het evenement zijn ook de beelden op het Lange Voorhout te zien, die daar staan in het kader van de buitenexpositie Den Haag Sculptuur. Het is het laatste weekend van de expositie.

Veilinghuizen
Veilinghuis Van Stockum verricht gratis taxaties van kunst en antiek, boeken, prenten, munten, penningen en militaria. Het veilinghuis Venduehuis der Notarissen heeft een speciale stand op de Antiekmarkt. Hier kunnen tussen 12 en 16 uur goederen worden getaxeerd en eventueel worden ingebracht voor een veiling.

Open Monumentendag
Op 8 september is het tevens Open Monumentendag met als thema 'interieur'. Vele monumenten zijn gedurende het weekend speciaal opengesteld voor deze dag en bijzondere interieurs kunnen worden bezichtigd.

Haagse Kunstkring
Tijdens de twee dagen kunnen kinderen tussen 14 en 16 uur in de Haagse Kunstkring (Denneweg 64) terecht om te tekenen. Alle kinderen tussen de 2 en 14 jaar kunnen gratis meedoen en luisteren naar verhalen en muziek.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie