Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werk aan en onder het spoort in Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

3
SEP
13.06

Nieuws

maandag 3 september 2001

8 en 9 september: werk aan het spoor in Stad

In het weekend van 8 en 9 september voert Railinfrabeheer op drie plaatsen in de stad werkzaamheden uit aan het spoor. Hiervoor is het noodzakelijk dat tegelijkertijd een deel van de sporen richting Assen/Nieuweschans 'buiten dienst' wordt gesteld. Dit betekent dat er op deze trajecten dan geen treinen rijden. De NS en NoordNed zetten op de betreffende trajecten bussen in.

De belangrijkste aanleiding voor het tijdelijk buiten dienst stellen van het spoor is het inschuiven van een voetgangers- en fietstunnel in het spoor, ter hoogte van de Bloemersmaborg in de wijk Klein Martijn. Railinfrabeheer bouwt deze tunnel in opdracht van de gemeente. Om maximaal van de buitendienststelling te profiteren, worden in hetzelfde weekend ook onderhoudswerkzaamheden verricht aan het spoor tussen het Hoofdstation en spoorwegovergang Esperantostraat, en aan het spoor langs de Helperzoom, nabij de Zuidelijke Ringweg.

Treinverkeer
Voor treinreizigers hebben de werkzaamheden gevolgen voor het treinverkeer tussen Groningen en Kropswolde (stoptreinen), tussen Groningen en Winschoten (semi-sneldienst) en tussen Groningen en Assen, vice versa.

* Voor het traject Groningen-Assen zetten de NS bussen in, die vertrekken vanaf de voorzijde van het Hoofdstation. Nadere informatie hierover wordt gegeven via folders, omroepberichten en affiches op het Hoofdstation, via advertenties in regionale dagbladen, op Teletekstpagina 751 en via Internet (www.ns.nl).
* Voor de stoptreinen op het traject Groningen-Kropswolde zullen zowel op 8 als op 9 september bussen worden ingezet. Vanuit Kropswolde kunnen reizigers weer de stoptrein nemen richting Nieuweschans.

* De semi-sneltreindiensten tussen Groningen-Winschoten op zaterdag 8 september worden volledig vervangen door een busdienst. Deze bus zal alleen stoppen te Hoogezand-Sappemeer.
Meer informatie over de alternatieve dienstregeling van NoordNed is te verkrijgen aan het NS-loket en het NoordNed-Servicepunt (050) 503 90 02. Ook kunt u informatie krijgen via het nummer van OV Reisinformatie 0900-9292, via internetadres www.9292ov.nl , of pagina 754 van Teletekst.

Overlast voor omwonenden
Met name de werkzaamheden aan de fietstunnel en de onderhoudswerkzaamheden tussen het Hoofdstation en de spoorwegovergang Esperantostraat zullen voor omwonenden merkbaar zijn. Er wordt zowel overdag als 's nachts gewerkt. De aannemers treffen maatregelen om de overlast van geluid en werkplekverlichting zoveel mogelijk te beperken. Alle direct omwonenden van deze werkzaamheden worden per brief door Railinfrabeheer geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie