Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsfestival start 'Week van het leren' in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-08-30: Onderwijsfestival start van de 'Week van het leren' pag.nr.=8120

Zaterdag 8 september gaat de 'Week van het leren' van start met het Onderwijsfestival. Dit festival vindt plaats in het Lucent Danstheater aan het Spui van 13.00 tot 17.00 uur. De Week van het leren loopt van 8 tot en met 15 september. In deze week staat leren door volwassenen centraal. Het Onderwijsfestival en daarmee de Week van het leren worden in Den Haag officieel geopend door wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid. De gemeente Den Haag financiert het festival en 'de week'.

Doel van de Week van het leren is mensen enthousiast te maken om weer te gaan leren. Leren verrijkt het leven en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. Bovendien is leren ook leuk. Een cursus tekenen, Italiaans voor beginners of een opleiding en werk combineren: er is een cursus voor iedereen.

Op zaterdag 8 september laten Haagse instellingen tijdens het Onderwijsfestival zien welke opleidingen en cursussen volwassenen kunnen volgen. Bezoekers van het festival kunnen informatie verzamelen maar ook meedoen aan allerlei voorproefjes en demonstraties: een les positief denken? Meer geïnteresseerd in een computer les? Het kan allemaal op het festival.

Tijdens 'de week' houdt een groot aantal Haagse instellingen open dagen en kennismakingsochtenden. Belangstellenden kunnen sfeer proeven of kennismaken met huidige cursisten. De activiteiten zijn per thema verzameld op een aantal routekaarten. Deze routekaarten zijn te verkrijgen bij de Stadsdeelkantoren, Buurthuizen, de Openbare Bibliotheek, het Informatiecentrum in het Stadhuis en natuurlijk tijdens het Onderwijsfestival.

De volgende organisaties doen mee aan het Onderwijsfestival en de Week van het leren:

Stichting Yasmin, Stichting Volksuniversiteit, 't Gilde, het Gemeentearchief, de Mondriaan Onderwijsgroep, de Vrouwen Vakschool Holland-Zuid, Brahma Kumaris Spirituele Akademie, de Haagse Akademie voor Natuurgeneeswijze, de Decentrale Welzijnsorganisaties, Stichting Ontmoeting met Buitenlandse Vrouwen, de Openbare Bibliotheek, de Haagse Hogeschool, het Hoger Onderwijs voor Ouderen, Moedercentra de Koffiepot en de Framboos, Stichting Vrouwenorganisatie Sarita, De Acteerstudio, Projectbureau Europees Jaar voor de Talen, De Voorde teken- en schildercursussen.

De Week van het leren is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Meer informatie kunt u vinden op www.haagseweekvanhetleren.nl (vanaf 3 september a.s.).

30 augustus 2001

last update: 31 augustus 2001 ;pag.: 8120; auteur: 77 Uw browser ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie