Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Monumentendag in Castricum

Datum nieuwsfeit: 08-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Castricum

NIEUWS - Persberichten
ZATERDAG - OPEN MONUMENTENDAG

Op zaterdag 8 september 2001 is het weer Open-Monumentendag; een aantal locaties is ook op zondag 9 september te bezoeken. In circa 350 Nederlandse gemeenten, waaronder uiteraard ook Castricum, Akersloot, Heemskerk, Heiloo, Limmen en Uitgeest, krijgt u deze dag de kans om allerlei monumenten en andere bijzondere gebouwen ook van binnen te bekijken.
Het thema van de vijftiende Open Monumentendag is Huis en Haard, Wonen in Nederland. De aanleiding voor het kiezen van dit thema is het feit dat de Woningwet al een eeuw van kracht is. Uiteraard zijn er ook andere monumenten te bezoeken en zijn er allerlei omlijstende activiteiten vragen die dagen de aandacht.
In het Open Monumenten-magazine is gedetailleerde informatie te vinden over de lokale programma s. Deze krant is gratis verkrijgbaar bij de VVV/ANWB, de openbare bibliotheek en het gemeentehuis. Bovendien hebben de regiogemeenten een kaart uitgegeven, waarop alle deelnemende monumenten staan aangetekend.

Onder de paraplu van een landelijke stichting wordt de Open-Monumentendag feitelijk georganiseerd door een reeks plaatselijke comites. Deze bestaan veelal uit vertegenwoordigers van gemeenten, monumenten- of heemschutorganisaties en vertegenwoordigers van V.V.V. s. Zij zijn verantwoordelijk voor de programma s, leggen de contacten met de monumenteigenaren en organiseren activiteiten in en rond de opengestelde monumenten.
In de regio Kennemerland is door samenwerking van de plaatselijke comites Akersloot, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Limmen en Uitgeest een kaart gemaakt, waarop alle deelnemende monumenten staan aangegeven. Deze monumenten zullen op zaterdag 8 september a.s. hun deuren openen van 11.00 tot 17.00 uur, tenzij anders staat aangegeven; ook op zondag zijn er nog enkele activiteiten. De monumenten zijn bovendien herkenbaar aan de Vlag met de Sleutel, die nog eens benadrukt dat u van harte welkom bent. In Castricum nemen ook dit jaar het museum Duin en Bosch, de Nederlands Hervormde Kerk (Dorpsstraat/Kerkepad

1), het Atelier van Perspectief (v.Oldenbarneveldtweg 37) en de R.K. Sint Pancratiuskerk (Dorpsstraat 113) deel aan de Open Monumentendag. In het paviljoen Breehorn van Duin en Bosch zal aandacht besteed worden aan de geschiedenis van de psychiatrische ziekenhuizen van Medemblik en Castricum. Bij de Hervormde kerk bestaat de mogelijkheid om voor fl. 10.- de toren te beklimmen. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting Behoud Castricums Monument. In de R.K. Sint Pancratiuskerk is ook een fototentoonstelling van activiteiten en bezittingen van de kerk te bezichtigen.
Enkele malen op die dag zal ook het Davidsorgel worden bespeeld. Het atelier van Perspectief in de Oude Duinrandschool aan de Van Oldenbarneveldtweg 37 is op zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Alles bij elkaar ook in Castricum weer een aantrekkelijk programma voor iedereen. De
organisatoren rekenen dan ook op veel bezoekers.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie