Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keurmerkinstituut geeft toezichtpakket voor zwembaden uit

Keurmerkinstituut

Toezichtpakket voor zwembaden

Uit recent onderzoek blijkt dat slechts 3 procent van de zwembaden een toezichtplan heeft. Onder invloed van aansprakelijkheid en jurisprudentie neemt de druk op het management snel toe om het toezicht in het bad grondig te regelen. Het Keurmerkinstituut heeft ruime ervaring in het begeleiden van zwembaden naar een solide organisatie van het toezicht, en heeft inmiddels aan twaalf baden een toezichtcertificaat uitgereikt.

Om deze kennis breed toepasbaar te maken heeft het Keurmerkinstituut een toezichtpakket ontwikkeld, dat bestaat uit de volgende onderdelen:

a model-toezichtplan, met tips voor uitwerking en gedetailleerde voorbeelden;

b toetsing van uw toezichtplan in een schriftelijke procedure;

c beoordeling ter plaatse van het toezicht in uw bad door een "mystery guest";

d uitreiking toezichtcertificaat en vermelding op deze site.

De prijs van het toezichtpakket bedraagt fl. 2750. Het pakket is in twee delen leverbaar: deel I (a,b) à fl 1390, resp. deel II (c,d) à fl 1590; de totale kosten zijn dan fl 2980. Voor een deskundige beoordeling van uw eigen toezichtplan berekenen wij fl. 775. Alle prijzen zijn excl. BTW. Vraag het bestelformulier aan per mail of telefoon 010 - 440 32 66.

Model-toezichtplan, certificaat

Het zeer overzichtelijke model-toezichtplan telt 22 pagina's (zie inhoudsopgave) en vormt de basis voor uw eigen toezichtplan. Naast direct toepasbare voorbeeldteksten en invulformulieren, bevat het aanwijzingen voor het toevoegen van de gegevens en randvoorwaarden die specifiek voor uw bad gelden. Het modelplan wordt geleverd op papier en op diskette, zodat u het gemakkelijk kunt uitwerken naar uw eigen situatie.

Zodra u zover bent, toetsen wij eerst uw geschreven toezichtplan, en daarna de toepassing in de praktijk d.m.v. een "mystery guest". Blijkt het toezicht voldoende, dan ontvangt u het toezichtcertificaat, en wordt uw bad vermeld op deze site. Tegen beperkte meerkosten brengen we een link naar uw eigen site aan.

Gratis update
Het model-toezichtplan is bijgewerkt met de laatste algemeen aanvaarde inzichten. Nieuwe ontwikkelingen worden regelmatig verwerkt, en alle bezitters van het model-toezichtplan ontvangen de eerste update automatisch en geheel kosteloos.

Het Keurmerkinstituut heeft al toezichtcertificaten uitgereikt o.a. aan het Golfbad in Oss, De Lockhorst in Sliedrecht, De Tongelreep en het Ottenbad in Eindhoven, enkele Center Parcs baden, en een zestal baden in de regio Haaglanden.


Inhoud model-toezichtplan zwembaden

1 Huisregels

2 Toezicht houden
2.1 Richtlijnen toezicht houden, algemeen
2.2 Richtlijnen toezicht houden, specifiek (25
meterbad, Instructiebad, Recreatiebad,
Attracties/voorzieningen)
2.3 Rooster toezicht

3 Richtlijnen schoolzwemmen en particuliere
zwemlessen
3.1 Richtlijnen algemeen
3.2 Richtlijnen voor de zwemonderwijzer
3.3 Richtlijnen voor de ouders/groepsleerkracht

4 Protocollen
4.1 Ongewenst gedrag
4.2 EHBO (ernstig) ongeval/verdrinking
4.3 Seksuele intimidatie
4.4 Onverwacht bezoek grote groepen
4.5 Vermissing en diefstal
4.6 Pincode vergeten
4.7 Verlies kluissleutel

5 Formulieren
5.1 Ongevalsregistratieformulier
5.2 Registratieformulier fysieke intimidatie
5.3 Registratieformulier sexuele intimidatie
5.4 Ontzeggingsformulier

Het model-toezichtplan (22 pagina's) wordt geleverd in een handzame ordner en op diskette (Word). U kunt dus meteen aan de slag om uw eigen toezichtplan te maken. Zodra het klaar is stuurt u de diskette met een afdruk van uw toezichtplan naar het Keurmerkinstituut voor een deskundige beoordeling van het resultaat. Deze beoordeling is bij de prijs inbegrepen.

Keurmerkinstituut

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie