Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-09-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 9 september 2001

Onstwedde: dodelijk ongeval
Een 23-jarige inwoner van Vlagtwedde is zaterdagnacht om het leven gekomen toen hij in een flauwe bocht in de Kampweg bij Onstwedde rechtdoor reed en tegen een boom botste. Het wrak met daarin het slachtoffer werd aangetroffen door enkele jonge fietsers. Het ongeval moet kort daarvoor zijn gebeurd. Het slachtoffer is ter plaatse overleden en is door de brandweer uit het wrak gehaald.

Groningen: voetgangster zwaar gewond na aanrijding

Een 17-jarige inwoonster van Groningen is zaterdagnacht ernstig gewond geraakt nadat ze op de Stationsstraat in Groningen werd aangereden door een met hoge snelheid rijdende personenauto, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Hoogkerk. Het slachtoffer is met diverse breuken en inwendige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is niet bekend. Het meisje liep met enkele vrienden op het trottoir richting Emmaplein. Nabij de Coehoornsingel stak het gezelschap de weg over. Op dat moment kwam vanuit de richting van de Emmabrug de automobilist met hoge snelheid aanrijden via de busbaan. Het gezelschap werd daardoor volledig verrast. Het meisje werd vervolgens geschept en belandde enkele tientallen meters verder op straat. De automobilist reed vervolgens door. Via getuigen slaagde de politie erin hem even later in de buurt van zijn woning aan te houden. De auto was zwaar beschadigd aan de voorzijde. Tevens was de voorruit stuk. Tijdens zijn vervolgtocht na het ongeval heeft hij vermoedelijk nog een aanrijding met een geparkeerd staande auto gehad op de Coehoornsingel. De Hoogkerker is voor nader onderzoek ingesloten. Vanwege alcoholgebruik is bij hem een bloedproef afgenomen.

Groningen: Fries aangehouden voor mishandeling Groninger

Een 23-jarige inwoner van Oosterwolde is zaterdagnacht aangehouden, nadat hij een medebezoeker van een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat had mishandeld. Het slachtoffer, een 20-jarige Stadjer had hem op een gegeven moment aangestoten tijdens het passeren, hetgeen een woordenwisseling opleverde. Korte tijd later toen ze elkaar weer tegenkwamen gaf de Fries de Groninger een kopstoot en vermoedelijk een klap met een glas, waardoor de Groninger snijwonden opliep in het gezicht. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De Stadjer is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: bekeuring voor twee bezoekers binnenstad

Een inwoner van Emmen (24) en diens metgezel uit Erica (21) zijn zaterdagnacht bekeurd voor enkele overtredingen in de binnenstad van Groningen. De Emmenaar stond met zijn auto geparkeerd voor een café aan de Steentilstraat. Nadat hij daarvoor een bekeuring kreeg, begon zijn metgezel de agent uit te schelden, kennelijk als dank voor de bekeuring. Daarna reed de Emmenaar vol gas weg en gooide de kennisgeving van bekeuring uit het raam. Dit soort zaken wordt met het project Schoon, heel en veilig streng aangepakt. De auto werd even verderop door een andere politiesurveillance tot stoppen gedwongen, waarna beide heren mee konden naar het politiebureau. Daar kreeg de Emmenaar nog een bekeuring voor het weggooien van papier op straat. Zijn metgezel kreeg een proces-verbaal voor belediging. Na het afleggen van een verklaring konden ze weer richting Drenthe reizen.

Grootegast: Friese automobilist vindt zijn Waterloo in Grootegast

Een 26-jarige automobilist uit Smallingerland moest zijn vlucht voor een politiecontrole vannacht in de omgeving van Marum duur bekopen. Hij botste na een achtervolging in een slinger in de weg van de Hoofdstraat in Grootegast met zijn auto volop een grote zwerfkei. Zijn auto raakte daardoor ernstig beschadigd en hij liep daarbij zelf enkele verwondingen op aan zijn hoofd. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Omdat bleek dat hij alcohol had gedronken werd daar tevens een bloedproef bij hem afgenomen. De politie trof de automobilist in Marum aan. Omdat uit de auto een sterke alcohollucht kwam wilden de agenten hem laten blazen. Hij wilde dit kennelijk voorkomen door hard weg te rijden. Via de A7 ging het bij de afslag Boerakker richting Oldekerk. Daar zou hij worden opgevangen door een andere politiepatrouille. Hij keerde echter zijn auto en reed via de Provincialeweg richting Grootegast. In Grootegast eindigde dus de rit. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: inbraken
In een woning aan de Akkerwinde en de Vogelwikke in Grootegast is zaterdag vermoedelijk overdag ingebroken. In beide gevallen is een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Onder meer wordt er audioapparatuur vermist en enkele pasjes.

Tolbert: auto tegen boom, bestuurder onder invloed

Een 24-jarige automobilist uit Opeinde is zaterdagavond aangehouden, nadat hij met zijn voertuig op de Hoofdstraat in Tolbert tegen een boom was gebotst. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn (1.1 promille). Aanvankelijk was de bestuurder met twee inzittenden weggelopen van de plaats van het ongeval. Via getuigen werd de politie getipt. Ze werden vervolgens in Tolbert gesignaleerd waar de bestuurder na een korte achtervolging en een zoektocht in de bosjes werd aangehouden. Tijdens de achtervolging kwam een politieagent vervelend ten val, waardoor hij enkele gekneusde ribben opliep. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: alcomobilist in de sloot
Een 22-jarige automobilist uit Lutjegast is zaterdagavond op het Schilligepad bij Tolbert met zijn auto in de sloot geraakt, volgens zeggen doordat hij onder het rijden aan de radio zat te frutselen. Hij miste daardoor de bocht in de weg. Nader onderzoek gaf aan, dat de man ook onder invloed van alcohol verkeerde. De ademtest wees uit dat hij ongeveer 1.1 promille in zijn bloed had. De auto raakte door het ongeval totaal vernield. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot gehaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: stuntende bromfietser zorgt voor schade

Om een stuntende bromfietser te ontwijken, botste een 28-jarige automobilist uit Mussel zaterdagmiddag tegen een boom, waardoor zware schade ontstond. De automobilist reed op de Sluisstraat achter de bromfietser die steeds slingerde en herhaaldelijk afremde. Op een gegeven moment wilde de automobilist er omheen, hetgeen aanvankelijk lukte. Op het laatste moment slingerde de bromfietser echter tegen de auto aan, waardoor de bestuurder sterk naar links stuurde om te voorkomen dat de bromfietser vol werd aangereden. De bromfietser reed na het ongeval door. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: autos opengebroken
De politie kreeg zaterdagavond vier aangiftes binnen over opengebroken autos op en rond het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten. Het is niet bekend of er spullen uit de autos ontbreken.

Alcohol in het verkeer
In Aduard is een 17-jarige bromfietser bekeurd voor het rijden onder invloed. Met 0.7 promille blies hij juist boven de toegestane marge van 0.5 promille. Volgens zeggen had hij in het laatste uur op een verjaardagsfeestje nog drie halve liters bier naar binnen gewerkt. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal. In Appingedam werd een 18-jarige fietser uit die plaats betrapt bij het rijden onder invloed. Hij voerde allerlei gevaarlijke capriolen uit op de weg en werd bijna aangereden door een automobilist. Hij had 1.6 promille in zijn bloed. Een 39-jarige automobilist uit Groningen werd in Delfzijl op het Schuitenzand gecontroleerd en met 1.4 promille fout bevonden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Winschoten ten slotte moest een 40-jarige Pekelder automobilist zijn rijbewijs eveneens inleveren. Hij bleek 1.9 promille in zijn bloed te hebben.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg in Uithuizen zijn zaterdag omstreeks het middaguur 360 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 124 te hard. De hoogst genoteerde reed 91 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Daarna werden op de Hooilandseweg bij Roodeschool 347 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 80 km/u waar 50 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...