Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland noord, 12.00 uur

Datum nieuwsfeit: 09-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-09-2001

Politieberichten district Eemland noord, 12.00 uur
Autovernielers aangehouden

BAARN In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart voor vier werd door getuigen gezien dat een groep jongeren een auto had vernield op de Nieuw Baarnstraat.
In de directe omgeving werden zes van de acht verdachten, in de leeftijd van 19 en 21 jaar uit Soest en Baarn, aangehouden. In de loop van de nacht werden zij gehoord. Om een eenduidig beeld te krijgen van de vernieling worden in de loop van zondag nog enkele verdachten gehoord. De eigenaar van de vernielde auto, een 27-jarige inwoner uit Baarn, moet nog aangifte doen.

Zakkenroller aangehouden

BAARN Zondagochtend omstreeks twee uur werd een 42-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man werd ervan verdacht een portemonnee te hebben gerold in een horecagelegenheid aan de Laanstraat.
De benadeelde, een 21-jarige man uit Amsterdam, was samen met zijn vriend achter de verdachte aangegaan en troffen bij hem de ontvreemde portemonnee aan. Deze was door hem leeggehaald. De verdachte werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Grote alcoholcontrole

SOEST AMERSFOORT- De politie in Eemland noord heeft in samenwerking met het bureau Verkeer onder Controle, de Rijksverkeersdienst, Rijkswaterstaat en medewerkers van de Vrijwillige politie een grote alcoholcontrole gehouden.
De controle werd gehouden van tien uur s avonds tot drie uur s ochtends op de Stationsweg Oost in Woudenberg, de Arnhemseweg in Leusden, de Birkstraat in Soest en de Amsterdamsestraatweg in Baarn. In totaal werden 518 blaastesten uitgevoerd. Negen automobilisten hadden teveel alcohol gedronken. De alcoholpromillages varieerden tussen de 0.8 en de 2 promille.

Snelheidscontrole

SOEST Op de Koningsweg werd zaterdagochtend van kwart over elf tot één uur een snelheidscontrole gehouden.
Van de 1108 passerende voertuigen reden 335 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/h waar maximaal 50 km/u mag worden gereden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie