Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.45 u)

Datum nieuwsfeit: 09-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-09-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.45 u) Zondag, 9 september 2001

District Maastricht

Maastricht; openlijke geweldpleging
De politie heeft afgelopen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur op de Lenculenstraat in Maastricht een drietal jongens (16/16/17) uit Maastricht aangehouden. Die worden verdacht van openlijke gewelpleging die zaterdagavond op de Bouillonstraat. Een aantal jongeren uit Maastricht en Wijk Bij Duurstede heeft daarvan bij de politie aangifte gedaan. De aangehouden jongeren worden ervan verdacht die avond op de Bouillonstraat zonder aanleiding een aantal andere jongeren (uit Maastricht en Wijk Bij Duurstede) te hebben geslagen waarbij een van de slachtoffers vermoedelijk een gebroken vinger heeft opgelopen. De drie aangehouden jonge verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De ouders van de strafrechtelijk minderjarige verdachten werden in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Maastricht; schennispleging
Afgelopen zaterdagmiddag omstreks 17.30 uur vond in het stadspark, op de walmuur vlakbij de grote eendenvijver aan de Begijnenstraat in Maastricht een schennispleging plaats. Een onbekende ongeveer 40 tot 50-jarige man met snor, rimpelig gezicht en met bruin enigszins piekerige haren die vanonder een baseballcap uitkwamen, toonde een tweetal 13-jarige meisjes uit Maastricht en Kanne (B) zijn geslachtsdeel. De schennispleger was gekleed in een blauw T-shirt met lange mouwen, een zwarte trainingsbroek met witte strepen en droeg gymschoenen. De geschrokken meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van de schennispleging. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; onder invloed
Afgelopen zaterdagavond omstreeks 19.00 uur vond op het Oranjeplein in Maastricht een aanrijding plaats tussen een tweetal autos (geen gewonden/alleen blikschade). Een van de bij de aanrijding betrokken autobestuurders, een 44-jarige vrouw uit Maastricht bleek na ademanalyse onder invloed haar auto te hebben bestuurd (bijna 0,6 promille alcohol in haar bloed). De politie maakt proces-verbaal tegen haar op terzake het onder invloed besturen van een motorvoertuig. Bij controle vanmorgen, zondagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur op de Franciscus Romanusweg in Maastricht van een 38-jarige automobilist uit Hoensbroek bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol (ruim 1,1 promille) in zijn bloed had dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De Hoensbroekenaar kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Sint Geertruid; brand caravan
Vanmorgen, zondagmorgenvroeg omstreeks 05.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand op een camping in Libeek (Sint Geertruid). Bleek dat brand was ontstaan in caravan. De caravanbewoner die wakker was geworden en ontdekte dat de kap van het fornuis brandde (had eerder ter verwarming een gaspit van het fornuis aangestoken), heeft nog getracht de brand zelf te blussen echter tevergeefs, de caravan stond op een gegeven moment in lichterlaaie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie