Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u)

Datum nieuwsfeit: 09-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u) Zondag, 9 september 2001

District Kerkrade

Kerkrade; doorrijding na aanrijding
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht kreeg de politie een melding dat een auto op de Toupsbergstraat in Kerkrade tegen de gevels van een tweetal panden aldaar was gebotst (schade aan voordeur en steen/muurschade) en vervolgens was weg-/doorgereden. De politie die een onderzoek instelde heeft thuis in zijn woning in Kerkrade een 22-jarige man aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. Omdat de politie aanwijzingen had van drankgebruik werd een blaasproef afgenomen. Ademanalyse wees uit dat de verdachte ruim
1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Eygelshoven; rijbewijs ingevorderd
De hoge snelheid van een auto trok afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de St. Pieterstraat in de richting van Eygelshoven de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gulpen; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen zaterdagmiddag op de Rijksweg in Ingber (Gulpen) een verkeerscontrole gehouden (waarbij ook door middel van radarapparatuur werd gecontroleerd op te hard rijden). Totaal werden 36 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren overschrijding van de terplaatse toegestane maximumsnelheid (19 bekeuringen) en het niet dragen van de autogordel (16 bekeuringen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie