Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede plaats voor Hezemans/Bleekemolen op de Nürburgring

Datum nieuwsfeit: 09-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Tweede plaats voor Hezemans/Bleekemolen op de Nürburgring

Nürburg (D) Mike Hezemans (Eindhoven) en Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) eindigden met de Chrysler Viper van Team Carsport Holland als tweede in de negende race voor het FIA GT-kampioenschap op de Nürburgring. We zijn met dit resultaat heel tevreden , gaven de beide coureurs te kennen. De andere auto van het team viel al in de eerste ronde van de wedstrijd uit, nadat Sebastiaan Bleekemolen op de natte baan spinde en de vangrails raakte.

De negende ronde van het FIA GT-kampioenschap werd verreden in het kader van het Eurosport Super Racing Weekend op de Nürburgring. Voor het eerst sinds 1997 was het kampioenschap weer eens in de Eifel te gast. De Nürburgring staat doorgaans bekend om zijn sterk wisselende weersomstandigheden en dit weekeinde werd deze reputatie eens te meer bevestigd. De tijdtraining vond deels in de regen plaats, maar in de slotfase droogde de 4,556 km lange baan steeds meer op en de rondetijden werden navenant sneller.

Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) reed zijn snelste tijd tegen het einde van de sessie en kwalificeerde zich als tweede, terwijl Mike Hezemans eerder werd afgevlagd en zo in eerste instantie als zevende net de Superpole -kwalificatie van de snelste zes misliep. De latere diskwalificatie van de Belmondo-Viper van Kumpen/Belmondo/Gosselin vanwege te geringe wagenhoogte zorgde ervoor dat uiteindelijk toch beide Carsport-Vipers tot de Superpole werden toegelaten. Sebastiaan Bleekemolen reed daarin de tweede tijd en was daarmee zeer tevreden: Het was een vrijwel perfecte ronde. Het ging bij ons het hele weekeinde al goed. We waren snel in de regen, op een droge baan en ook op een opdrogend circuit. Mike Hezemans, met 100 kg ballastgewicht aan boord van de Viper, trainde naar de derde tijd. We hadden de gekozen voor een bepaalde afstelling van de achtervleugel, maar kwamen daardoor topsnelheid tekort op het rechte stuk. Dat zullen we voor de race dus veranderen , aldus de Eindhovenaar.

Voor Sebastiaan en Michael Bleekemolen was de race snel ten einde. Bij de vliegende start aan het eind van de opwarmronde ging ik te snel op het gas, spinde en raakte de vangrail, waardoor uiteindelijk de radiateur lek raakte. Daarmee was de race over voordat hij goed en wel begonnen was , aldus een zichtbaar teleurgestelde Sebastiaan. Het gebeurde eigenlijk bij heel lage snelheid, maar de schade was niettemin behoorlijk. Het andere team deed het beter. Mike Hezemans nam in de beginfase in de regen gelijk de leiding en bouwde deze enigszins uit. Tijdens de rijbeurt van Jeroen Bleekemolen werd het droog en er werd op slicks gewisseld. Daarmee verloren we wat op de concurrentie, maar het was niet dramatisch , verklaarde Jeroen Bleekemolen. Hij had weliswaar wat last van onderstuur, maar ook tijdens de laatste stint , die Mike Hezemans weer voor zijn rekening nam, waren er geen al te grote problemen. Zo konden we de tweede plaats veiligstellen. Gezien de 100 kg ballastgewicht die we aan boord hebben, zijn we met dit resultaat zeker niet ontevreden , aldus Hezemans, die samen met Jeroen Bleekemolen nu gedeeld vierde staat in de tussenstand van het kampioenschap. In de titelstrijd voor teams staat Carsport Holland op de tweede plaats. De overwinning op de Nürburgring ging naar de Lister van Jamie Campbell-Walter en Mike Jordan.

Voor de redactie:

Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie