Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kustwacht Antillen 'vangt' illegale visser

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van DefensieNieuwsberichten

Kustwachtcutter Jaguar

Kustwacht Antillen 'vangt' illegale visser

10-09-2001

De cutter Jaguar van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft vrijdag (7 september) het vissersschip 'Exkerra' uit Venezuela aangehouden. Het schip was binnen de Economische Visserij Zone van de Nederlandse Antillen aan het vissen en werd tijdens een patrouille 85 mijl ten noorden van Bonaire door de Jaguar aangetroffen. De Exkerra werd vervolgens opgebracht naar de haven van Kralendijk, waar de officier van Justitie een boete van 52.000 Antilliaanse guldens oplegde. Het schip mag Kralendijk pas verlaten als de boete betaald is.

In dit gebied waar de Exkerra werd aangetroffen mogen buitenlandse vissers niet zonder vergunning vissen. Het schip werd opgebracht naar Kralendijk op het eiland Bonaire. Bij controle bleek dat het vissersschip 3.700 kilo vis illegaal had gevangen. De vis is in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie