Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie zoekt oplossing brandweer Vierlingsbeek

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie zoekt oplossing brandweer Vierlingsbeek

Een persbericht bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding 7 september 2001
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat in overleg met de provincie Noord-Brabant zoeken naar een oplossiing van de problemen rond de brandweer in Vierlingsbeek, gemeente Boxmeer. Er is een geschil tussen de brandweerlieden van de post Vierlingsbeek en de commandant van het korps Boxmeer, waar Vierlingsbeek bij hoort.
De gemeenteraad van Boxmeer besloot daarop in augustus de gemeentelijke brandweer tijdelijk te splitsen, waarbij de post in Vierlingsbeek een eigen brandweerkorps met een eigen commandant zou krijgen. De burgemeester heeft dit besluit voor vernietiging voorgedragen bij de Kroon. Hij vreest dat splitsing van het brandweerkorps leidt tot geschillen tussen de twee korpsen, waardoor het brandweeroptreden bij brand en andere calamiteiten in gevaar kan komen. Daardoor zou de veiligheid van alle inwoners van Boxmeer en van het personeel van de hulpverleningsdiensten niet voldoende gewaarborgd zijn. Ook de provincie Noord-Brabant is tegen splitsing van het brandweerkorps.
Op voordracht van minister De Vries en staatssecretaris De Vries (BZK) heeft de Kroon het besluit van de gemeenteraad nog niet vernietigd, maar voor een half jaar geschorst. De splitsing van het brandweerkorps gaat daardoor voorlopig niet door. In de tussentijd zoekt het ministerie samen met de provincie Norod-Brabant en de gemeente Boxmeer naar een oplossing van de problemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie