Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cable1-trein op volle toeren in Pearle Alfa 156 race

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


AAN: de auto(sport)redactie
Cable1-trein met Sandra van der Sloot domineert Pearle Alfa 156 race

Sandra van der Sloot heeft tijdens de zevende race van de Pearle Alfa 156 Challenge op Circuit Park Zandvoort haar leidende positie verder verstevigd. Geholpen door haar teamgenoten Berend Gesman (startte van pole position) en Michel Schaap lukte het de Alphense haar vierde overwinning van dit seizoen te pakken. In het kampioenschap bedraagt haar voorsprong inmiddels 16 punten op concurrent Boy Zentveldt. De Cable1-trein draaide deze keer op volle toeren. Zo eindigde Berend Gesman als tweede en bezette Michel Schaap de derde trede van het zegepodium. Oscar Middeldorp kwam als vijfde over de streep, drie plaatsen voor het nieuwe teamlid Peter Gerhards. Anton Mets werd dertiende en zijn zoon Ben Mets achttiende.

Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn) werd in de training voorbij gestoken door Berend Gesman en Michel Schaap. "Ik stond dus op een derde startplaats, maar wist dat ik niet al te veel te vrezen had. Met drie teamgenoten om mij heen begon ik de race op een tweede plaats met Berend voor me. Achter mij sloot Michel Schaap gelijk aan en daarachter reed Oscar Middeldorp. Ronde na ronde gingen we zo als een treintje over het circuit: een kopgroep van drie en Oscar als aanvoerder van de rest van het veld. Halverwege de race maakte Berend wat ruimte, waardoor ik de leiding over kon nemen en de winst kon pakken. Een mooi teamsucces volgde met mijn beide teamgenoten op het podium. De titel komt in het zicht, maar je moet reëel blijven. Er loopt nog een dubbele beroepszaak bij mijn grootste concurrent Boy Zentveldt en per race zijn er 22 punten te verdienen. En zo groot is mijn voorsprong nog net niet."
Berend Gesman (Alphen aan den Rijn) reed de training samen met Oscar Middeldorp. "Wanneer je dan gelijk een pole position pakt, kun je onmogelijk vaststellen dat het slecht gaat. Voor mij was het de tweede pole van het seizoen en het smaakt echt naar meer. Natuurlijk ging vandaag het teambelang voor alles. Sandra had de punten nodig en daar reden we dan ook met zijn allen voor. Maar afhankelijk van het verloop van de genoemde beroepszaak zit er voor mij nog een tweede plaats in het kampioenschap in. Iedere punt telt dus en de volgende keer zullen we de race daar ook op afstemmen. Het lijkt mij een mooi plan om de eerste en de laatste race van het seizoen te winnen en wie weet in het kampioenschap ook nog die tweede plaats te pakken. Michel Schaap (Valkenburg Zuid-Holland) trainde deze keer samen met Sandra van der Sloot. "Normaal geven wij elkaar een sleepje", dat wil zeggen dat er een wagen op kop rijdt en zo de ander uit de wind houdt om een net iets snellere tijd te zetten. Dat lukte voor Sandra deze keer niet helemaal en daarmee stonden wij twee en drie. In de race ging het er om, zo weinig mogelijk risico te nemen en Sandra op een zo goed mogelijke manier naar de overwinning te brengen. Dat is volledig gelukt. Op een gegeven moment reden we als een treintje met drie Cable1 wagens achter elkaar en dat geeft je -ook al rijd je als derde- echt een lekker gevoel. Zeker omdat de mannen achter mij toch wat verder weg zaten en niet echt aanvielen." Oscar Middeldorp (Alphen aan den Rijn) keek terug op een leuke race. "Ik had als vierde getraind en wist daarmee dat mijn auto ook prima voor elkaar was. In de race reden ze voor ons gelijk met zijn drieën weg. Dat zat dus gelijk goed. Vervolgens schoof Sandra's grootste concurrent in het kampioenschap kort van de baan en kon ik mijn race met Roger Ciapponi vervolgen. Een race waarin wij allebei net voldoende ruimte lieten om er ook een echte race van te maken. Aan het eind kreeg ik meer last van onderstuur en moest Roger laten gaan. Hij werd vierde en ik vijfde. Op zich niet slecht en ik heb genoten van deze weer eens leuke race."
Peter Gerhards (Amsterdam) trad voor het eerst in de Cable1 kleuren aan en begon na een behoorlijke training zijn race als achtste. "Ik reed de training alleen en dan kom je in dit competitieve veld net iets te kort. De race begon fantastisch! Na een goede start lag ik al snel vijfde. Maar daarna werd het door de aanvallen achter mij steeds moeilijker die plek te behouden. De wielophanging raakte door die tikken steeds verder ontzet en zo viel ik terug naar een negende plek. Als je naar de vele kleuren op de achterkant van mijn auto kijkt, zie je wie mij allemaal geraakt hebben." Anton Mets (Oosterbeek) pakte middels een superstart gelijk drie plaatsen en lag daarmee tiende. "Maar in de eerste bochten ging er ook het nodige mis in de kop van het veld en moest ik vol in de 'ho-ijzers' om schade te voorkomen. Daarna was het een leuke race met meerdere gevechten, waarin ik af en toe mensen heb laten gaan, om geen schade op te lopen. Dat is gelukt. Mijn auto is schadevrij en ik ben tevreden. Ook met die elfde plek. Ben Mets (Oosterhout) had een zware race, waarin hij zich weerde tegen de aanvallen van de mensen die hem wilden passeren. "Daarin heb ik me af en toe wat breder gemaakt en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Maar ik strijd voor iedere plek en je bent me pas voorbij als je er voor rijdt. Voor mijzelf was het een race met veel actie."
Uitslagen z.o.z.

Uitslag zevende race Pearle Alfa 156 Challenge:

1. Sandra van der Sloot 11 ronden 23.37.686
2. Berend Gesman op 0.211

3. Michel Schaap op 0.875

4. Roger Ciapponi op 7.750

5. Oscar Middeldorp op 8.231
9. Peter Gerhards op 19.413
11. Anton Mets op 24.347
14. Ben Mets op 38.984

Stand kampioenschap na 7 races:

1. Van der Sloot 125

2. Zentveldt 109 (loopt protest tegen afkeuring vorige race)
3. Gesman 86

4. De Groot 66

5. Ciapponi 65

6. Schaap 64
12. Middeldorp 30
13. Gerhards 30
15. Anton Mets 27
17. Ben Mets 16

Arnhem: 10 september 2001

Foto: Vrij van copyright

Voor meer informatie: Cable 1 Racing - Eric Beyer telefoon 06.53.125.153

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie