Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten Politie Brabant-Zuid-Oost: district Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 10-09-2001

1e Persbericht 10 september 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autos gestolen
Vanaf de Palladiostraat is maandagochtend tussen 2.30 en 5.30 uur een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken BN-EA671 uit Duitsland gestolen.

Tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en zondagochtend 22.30 uur is vanaf de Tartinistraat een blauwe Ford Fiesta met het kenteken LF-DF-68 gestolen.

Vanaf de Fransebaan is zondag tussen 00.15 en 3.00 uur een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 70-DD-TT gestolen.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Op de galerij van een flat aan de Koning Arthurlaan zijn zondagavond rond 23.40 uur twee Eindhovenaren (26 en 32 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen van een 30-jarige bewoner van de flat. De bewoner is uit zijn woning gevlucht toen hij iemand bedreigingen hoorde uitten aan zijn voordeur. Een raam van de voordeur van de woning en een plant op de galerij werden vernield. Ook werd een bromscooter omgegooid en beschadigd. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Eindhovenaar van geld en GSM beroofd Op het Stadhuisplein is zondagochtend rond 2.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar beroofd. Het slachtoffer liep over het Stadhuisplein en zag twee mannen en een scooter staan. Een van de mannen kwam op het slachtoffer aflopen en eiste zijn geld. De tweede dader bedreigde hem met een mes. Uit zijn jaszakken werden vervolgens een briefje van 25 gulden en een GSM weggenomen. Hierop zijn de twee daders op de scooter gevlucht. Het gaat om twee daders met een getint uiterlijk die naar schatting jonger zijn dan 25 jaar. De bestuurder van de scooter heeft gekruld haar tot op zijn schouders, een tenger postuur en is ongeveer
1.75 meter lang. Hij droeg een witte dikke jas. De duopassagier droeg zijn haar in een middenscheiding, heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een zwarte driekwart lederen jas.

Helmond: Verdachte van brandstichting aangehouden Op de Watermolen is maandagochtend rond 4.00 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een brievenbus van een appartementencomplex aan de Oude Aa. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de J.A. Carpstraat is tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 16.00 uur een witte Ford Escort met het kenteken JJ-XV-58 gestolen.

Elsendorp: Kop staart aanrijding
Op de Ripseweg is zondagmiddag een 21-jarige automobilist uit Langeboom achter op de auto van een 49-jarige automobilist uit America gebotst. De man uit Langeboom kon niet tijdig remmen toen de auto voor hem plotseling remde. De automobilist uit America is met nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Venray.

Geldrop: Inbraak in winkel
Uit een winkel aan de Heuvel is tussen maandag 2.15 en 2.30 uur kleding gestolen met een totale waarde van naar schatting 300 gulden. De dader kwam binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen.

Geldrop: Man op straat aangetroffen
Op de Langstraat is zondagavond rond 22.40 uur een 33-jarige man uit Geldrop aangehouden. De politie trof de verdachte man liggend op straat aan nadat hij kort daarvoor een horecagelegenheid aan de Langstraat uit was gezet omdat hij daar moeilijkheden veroorzaakte. De verdachte weigerde om van de straat af te komen en om zijn identiteit kenbaar te maken. Hij beledigde bovendien de aanwezige agenten. Hierop is de man onder verzet aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Hapert: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Castersedijk is zondagmiddag tussen 13.40 en 18.10 uur een laptop gestolen. De dader kwam binnen door aan de rechterkant van het gebouw een raam te vernielen.

Nuenen: Inbraak in garage
Uit een garage behorende bij een woning aan de Jonker Florislaan is zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur een fiets gestolen. De dader is binnengekomen door de garagedeur open te breken.

Oirschot: Vrouw valt op A58 in slaap achter stuur Op de A58, ter hoogte van hectometerpaal 15.5, is zondag rond 17.45 uur een 31-jarige automobiliste uit Tilburg met haar auto op de kop in de sloot tot stilstand gekomen. De vrouw reed in de richting van Eindhoven en was achter het stuur in slaap gevallen. Ze schrok wakker toen ze met haar auto tegen een verkeersbord botste. Hierop is ze hard gaan remmen waardoor de auto ging slippen en het voertuig in de sloot terechtkwam. De vrouw is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Valkenswaard: Automobilist laveloos achter stuur aangetroffen Op de Dommelseweg is zondagavond rond 20.35 uur op de Dommelseweg een 43-jarige automobilist uit Valkenswaard laveloos achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Een getuige zag de automobilist rijden en stelde de politie op de hoogte. Deze zagen de automobilist langzaam aan komen rijden over de Dommelseweg en gaven hem een stopteken. Het voertuig waarmee de man reed was beschadigd. Vermoedelijk is de verdachte op een nog onbekende plaats met de auto tegen een boom gereden. Een ademanalyse wees een promillage van 2,80 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 16 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
Op de Frans van Beststraat is zondagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur een 61-jarige Eindhovense het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw miste haar portemonnee toen ze deze uit haar tas wilde pakken. Ze zag dat de ritsluiting van haar tas opengemaakt was. In de portemonnee zat een gehoorapparaat en een paar honderd gulden.

Waalre: Auto gestolen
Vanaf de Sophiastraat is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmiddag 13.00 uur een zwarte Opel Kadett met het kenteken XJ-37-BX gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie