Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fraudepreventiesysteem tien miljoen maal geraadpleegd

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Fraudepreventiesysteem tien miljoen maal geraadpleegd

Het centraal toegankelijke Verificatie Informatie Systeem, kortweg VIS genoemd, is vorige week voor de tienmiljoenste keer geraadpleegd. Doel van het fraudepreventiesysteem is bij te dragen aan de bestrijding van fraude met ongeldige identiteitsdocumenten.

Het VIS is tien jaar geleden ontstaan als samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Banken, het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Het systeem biedt aangesloten organisaties, waaronder financiële instellingen en andere organisaties uit de publieke en de private sector, informatie over gestolen, vermiste of anderszins als ongeldig geregistreerde documenten, zoals paspoorten, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie