Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BanenNet.nl gaat over in newmonday.com en JobTrack.nl

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Vacaturesite BanenNet.nl over in newmonday.com en JobTrack.nl

Hoofddorp, 10 september 2001 BanenNet.nl, de vacaturesite die drie jaar geleden werd opgezet door VNU, beëindigt met ingang van 1 oktober 2001 haar activiteiten op het internet. De opheffing van de vacaturesite versterkt de positie van marktleider newmonday.com en Jobtrack.nl. De ruim 60.000 gebruikers van BanenNet.nl wordt de mogelijkheid geboden te migreren naar newmonday.com (hbo+) en JobTrack.nl (mbo+).

Opheffing BanenNet.nl
BanenNet.nl is in 1997 opgezet als website waar werkzoekenden zich kunnen abonneren op een volledig en actueel overzicht van de Nederlandse arbeidsmarkt. Het initiatief van VNU Business Publications (o.a. Intermediair) en de toenmalige VNU Dagbladengroep, die inmiddels is overgenomen door Wegener (o.a. Eindhovens Dagblad) ontwikkelde zich tot één van de grootste vacaturesites van Nederland. De toenemende concentratie op de markt van carrièresites heeft tot het besluit geleid BanenNet.nl samen te voegen met de carrièremanagement- site newmonday.com, waarin VNU een belang van 50 % heeft. Deze stap stelt newmonday.com in staat haar nummer-1 positie verder uit te bouwen.

Aangezien newmonday.com zich primair richt op hbo+ kandidaten is gezocht naar een partner die de dienst voor de overige BanenNet.nl gebruikers kan voortzetten. Deze partner is gevonden in JobTrack.nl van Wegener. Ook Jobtrack.nl verstevigt hiermee haar leidende positie op het middensegment van de arbeidsmarkt.

Preferred partners
De gebruikers van BanenNet.nl. worden via de website en e-mail op de hoogte gebracht van het afbouwen van de activiteiten. In de communicatie met de verschillende doelgroepen zal worden gewezen op de preffered partners van BanenNet.nl. Hbo'ers worden rechtstreeks doorverwezen naar newmonday.com. Hierbij gaat het om ruim 30.000 kandidaten. Niet-hbo'ers (de andere ruim 30.000 kandidaten) worden gemigreerd naar JobTrack.nl. Beide carrièresites bieden diensten die beter aansluiten bij de opleidingen en carrièrewensen van de gebruikers. Alle abonnees van BanenNet.nl kunnen hun gegevens met één druk op de knop automatisch overzetten.

Carrièrekansen
Het opheffen van BanenNet.nl. leidt de gebruikers naar beter op hun opleidingsprofiel toegesneden websites. Ze zullen zijn aangesloten op professionele carrièresites met een uitgebreidere dienstverlening dan voorheen, waarbij zij beter op de hoogte worden gesteld van eventuele carrièrekansen en ontwikkelingen in de voor hen relevante (arbeids)markt.

BanenNet.nl
BanenNet.nl genereert 600.000 page views per maand. De site heeft circa 60.000 abonnees. Het aantal actieve geregistreerde gebruikers is bijna 50.000. Het merendeel van hen heeft zijn of haar cv op de website geplaatst. BanenNet.nl geeft de gebruikers onder meer een volledig beeld van alle in Nederland gepubliceerde vacatures. Via een wekelijkse e-mailservice blijven potentiële sollicitanten op de hoogte van de voor hen relevante aanbiedingen.

newmonday.com
newmonday.com is dé carrièremanagement-site voor alle hoger opgeleiden. newmonday.com biedt in haar online carrièrecentrum actuele informatie over de arbeidsmarkt en interactieve applicaties, zoals persoonlijk loopbaanadvies, juridisch advies en het salariskompas. De site bevat een omvangrijke vacaturebank met wekelijks meer dan tweeduizend aanbiedingen en biedt een unieke matchingservice. Deze service bestaat uit een cv-database met uitgebreide matchingfaciliteiten en on- en offline ondersteuning. newmonday.com is een initiatief van VNU en Randstad.

JobTrack.nl
JobTrack.nl initiatief van Wegener bundelt de vacatures van alle 32 regionale dagbladen in Nederland, tot de enige landelijke vacaturesite met regionale vacatures voor middelbaar opgeleiden. Met ca 12.000 vacatures heeft JobTrack.nl tevens het grootste aanbod vacatures van Nederland. JobTrack.nl bestaat uit een netwerk van een landelijke site, 32 krantensites en een aantal externe partnersites (o.a. 12move, TMF). JobTrack.nl biedt met 'Mijn JobTrack.nl' banenzoekers de mogelijkheid om de persoonlijke cv en gewenste baan in een zoekprofiel te gieten.

NOOT VOOR DE REDACTIE/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie