Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Code Blue worm bedreigt opnieuw servers

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Code Blue worm bedreigt opnieuw servers

Vanmorgen werd bekend dat er een nieuwe worm is opgedoken: Code Blue. Deze Code Blue worm heeft veel gemeen met zijn voorganger Code Red. De worm besmet servers en gebruikt deze vervolgens om 'denial-of-service' aanvallen op een Chinees beveiligingsbedrijf uit te voeren.

Code Blue maakt misbruik van een bekende kwetsbaarheid op MS IIS 4.0 en 5.0., die bekend staat als "Web Server Folder Traversal". Deze kwetsbaarheid is een oude bekende, waarvoor Microsoft al op 17 oktober vorig jaar een patch beschikbaar stelde. Deze patch is te verkrijgen op www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/securit.

Philip Dowley, Country Manager Benelux bij de onafhankelijk security testing specialist VIGILANTe, zei vanmorgen: "De Code Blue worm verspreidt zich snel, omdat er veel niet ge-patchte, kwetsbare servers zijn. Dat een worm zich zo snel kan verspreiden door gebruik te maken van een kwetsbaarheid die al meer dan een jaar bekend is, geeft wel te denken. Dit bewijst maar weer eens dat de risico's niet na verloop van tijd afnemen."

"Voor hackers zijn oude zwakheden in netwerken bij het ontwerpen van wormen het eenvoudigste te gebruiken. En deze worm-ontwikkelaars lachen in hun vuistje wanneer zij zien dat hun werk zich zo snel en wijd verspreid," vervolgde Dowley. "Zoals altijd raden we bedrijven aan zo snel mogelijk de patch aan te brengen op hun servers. Maar de enige, daadwerkelijke oplossing is natuurlijk ervoor te zorgen dat servers en netwerken NIET kwetsbaar zijn. We raden bedrijven die de continuïteit van hun bedrijf willen garanderen, dan ook ten sterkste aan om hun netwerken te laten testen om zo de zwakheden bloot te leggen voordat hackers ze vinden..."

"De Code Red en Code Blue wormen zijn niet de laatste ontwikkelingen in de hacking community, maar slechts de eerste in een lange reeks van wormen waar we in de toekomst mee te maken zullen krijgen. Wij raden bedrijven aan hackers voor te blijven en voorzorgsmaatregelen te nemen."

Over VIGILANTe

VIGILANTe is een onafhankelijke security testing specialist, die hoogwaardige oplossingen voor grondige, continue beoordeling biedt van kwetsbaarheden op Internet- en netwerkgebied. VIGILANTe's ervaring op het gebied van veelomvattende test services en met de software die gebruikt wordt bij deze testen, vormt de basis voor 's werelds beste security scanning technologie.

VIGILANTe's bekroonde, gepatenteerde serie SecureScan®-producten en diensten vertegenwoordigen de enige derde generatie gedistribueerde technologie die geautomatiseerde gelijktijdige testing van wereldwijde netwerken en firewalls biedt. VIGILANTe's klanten krijgen hiermee een volledig overzicht van de kwetsbaarheden van hun systemen, waardoor ze hun beveiligingsniveau kunnen bepalen en handhaven en op deze manier de continuïteit van hun onderneming kunnen verzekeren.

Als de ontwikkelaar van het Security Assurance Service Provider (SASP) model, biedt VIGILANTe haar diensten en producten aan via een uitgebreid netwerk van partners over de hele wereld.

VIGILANTe werd in 1997 opgericht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Melville, New York. Daarnaast zijn er vestigingen in heel Europa en de Verenigde Staten. Het Benelux kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Voor meer informatie over VIGILANTe, kunt u een bezoek brengen aan www.vigilante.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43 35 66 956Fax: +31 (0) 43 35 66 955 E mail: yvonnev/(vivianeb@lewispr.comhttp)://www.lewispr.com

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie