Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer ruimte voor verlaging notaristarieven

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

10.09.01
Meer ruimte voor verlaging dan voor verhoging van notaristarieven

De verschillen tussen notaristarieven in de onroerend goed praktijk kunnen verder toenemen. De mininumtarieven worden meer verlaagd dan de maximumtarieven worden verhoogd. Dat staat in de voorgestelde regeling tijdelijke Regeling notariële tarieven onroerend goed praktijk 2001 die staatssecrearis E. Kalsbeek vandaag naar de kamerheeft gestuurd.

Met de inwerkingtreding van de nieuwe notariswet is een overgangsregeling van kracht geworden waarbij de onroerend goed tarieven van de notaris geleidelijk vrij worden gelaten. In de familiepraktijk (testamenten, huwelijkse voorwaarden) gelden maximumtarieven voor minder draagkrachtigen. Bij overigenotariele dienstverlening geldt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie