Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compuserve en Zwijsen introduceren Kids Channel

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 10 september 2001

COMPUSERVE EN ZWIJSEN INTRODUCEREN KIDS CHANNEL
Leesleeuw maakt kinderen wegwijs op online kinderplatform

Vanaf vandaag kunnen alle kinderen tot 12 jaar veilig avonturen beleven, spelen en leren op het CompuServe Kids Channel
(www.compuserve.nl/kids). De website is ontwikkeld in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen, bekend van de lesmethode Maan Roos Vis en van Leesleeuw, het meest verkochte kinderboekenabonnement van Nederland. De hele maand september kunnen alle kinderen op Kids Channel surfen, daarna is het kinderplatform exclusief voor CompuServe-leden en Leesleeuw-abonnees.

Met een stevige poot op de computermuis heeft de meest belezen Leeuw van Nederland op basisschool Rehoboth in Naarden afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor Kids Channel. De kinderen uit groep 5 hebben samen met de mascotte van Zwijsen kennisgemaakt met alle mogelijkheden van het Channel, zoals bijvoorbeeld het dagelijkse verhaal waarin Leesleeuw als gastheer optreedt. Ook de rubriek 'vriendschap', waar je kunt chatten, een online club oprichten en gratis sms-jes versturen, is erg in trek bij de leerlingen. Daarnaast biedt Kids Channel foto's en nieuwtjes over beroemdheden, de mogelijkheid om vrolijke e-cards te versturen en een uitgebreide agenda met uitjes door het hele land. Ook kunnen kinderen een virtueel kijkje nemen in de Amersfoortse dierentuin via live webcams.

CompuServe en Zwijsen vinden veilig internetten belangrijk. Daarom heeft familieprovider CompuServe 'Ouderlijk toezicht' ontwikkeld. Anders Eriksson, managing director van AOL Benelux: "De uitbreiding van onze services met Kids Channel biedt ouders de mogelijkheid hun kinderen zelfstandig te laten internetten in een veilige omgeving, die speciaal voor hen ontwikkeld is. De inhoud is grotendeels verzorgd door Zwijsen, een autoriteit op het gebied van educatie van jonge kinderen. Zwijsen heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van materialen waarmee kinderen spelenderwijs leren". Robert Francissen, directeur van uitgeverij Zwijsen: "Internet speelt een steeds grotere rol bij de opvoeding van kinderen. CompuServe creëert met het Kids Channel een veilige omgeving waar onze expertise uitstekend in past".

Over AOL
AOL Benelux is onderdeel van AOL Europe, de grootste multinationale internet, online en e-commerce service provider met meer dan 2.400 medewerkers. AOL Europe voert de merken AOL, CompuServe, Netscape Online, Instant Messenger in negen landen en in vier talen. AOL biedt het hele gezin toegang tot de online wereld met interactieve opleidingen, entertainment, financieel nieuws en informatie. CompuServe en Instant Messenger zijn merknamen van AOL Benelux. CompuServe biedt een betrouwbare internetverbinding en gebruiksvriendelijke diensten als eigen Nederlandstalige software, actuele content, ouderlijk toezicht en discussieforums. Instant Messenger zorgt voor directe online communicatie met vrienden, familie en collega's, waar ook ter wereld. AOL Europe is onderdeel van AOL Inc. dat wereldwijd meer dan 30 miljoen leden heeft. Beide zijn onderdeel van AOL Time Warner.

Over Zwijsen
Zwijsen is een toonaangevende uitgeverij die zich naast lesmethoden voor het basisonderwijs specialiseert in 'home learning', leermaterialen voor thuis met o.a. boekenseries op maat, spelletjes, het kinderboekenabonnement Leesleeuw en internetsites als avonturen.nl. Bij het samenstellen van deze materialen voor thuis maakt Zwijsen gebruik van haar kennis en ervaring als uitgever van lesmethoden, zonder dat de producten een schools karakter krijgen. Het allerbelangrijkste is immers dat leren leuk is. Dan gaat de rest vanzelf.

###

Voor aanvullend beeldmateriaal kunt u kijken op:

www.dlvpr.nl/cgi-bin/pers/beelddoc_dlv.pl?PR329

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gonneke Klützow
AOL Benelux
mailto:gonnekek@cs.com
tel: 030-284 0660
www.compuserve.nl

Kam Jzi Wong
DLV Public Relations
mailto:info@dlvpr.nl
tel: 023-554 2030
www.dlvpr.nl/pressroom

Frank van den Nieuwenhof
Zwijsen Uitgeverij Algemeen
mailto:F.v.d.Nieuwenhof@zwijsen.nl
tel: 013-5838800
www.zwijsen.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie