Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus sterrenkunde in Artis Planetarium

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Persbericht

Amsterdam, 28 augustus 2001

Cursus sterrenkunde in Artis Planetarium

Het komende najaar organiseert het Artis Planetarium twee keer een cursus "Sterrenkunde voor beginners". De cursussen worden gegeven op zes maandagavonden van 10 september tot en met 15 oktober en van 12 november tot en met 17 december. In de cursus wordt ondermeer aandacht besteed aan de geschiedenis van de sterrenkunde, het moderne planeetonderzoek, de levensloop van sterren, ontstaan en ontwikkeling van het heelal en zelf thuis raken aan de sterrenhemel.

Een planetarium is de ideale plaats voor een sterrenkundecursus omdat de sterrenhemel er nauwkeurig kan worden nagebootst. Op de binnenkant van een twintig meter grote koepel kunnen alle mogelijke hemelverschijnselen worden geprojecteerd: sterren, sterrenbeelden, zon, maan en planeten, vallende sterren, noem maar op. Tijdens de cursus worden ook unieke dias en videos vertoond.

"Sterrenkunde voor beginners" is bedoeld voor mensen die nog maar weinig van sterrenkunde afweten. De deelnemersprijs bedraagt f 110,- inclusief cursusmateriaal. De cursusavonden duren van 20.00 tot 22.00 uur. Het aantal deelnemers per cursus wordt beperkt tot 120 personen. Belangstellenden kunnen zich telefonisch melden bij het Artis Planetarium in Amsterdam, waarna vrijblijvend informatie wordt toegestuurd. Definitieve aanmelding gebeurt daarna door overmaking van het cursusgeld. Telefoonnummer voor inlichtingen: 020-5233452.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie