Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tegemoetkoming schade aan gedupeerden vuurwerkramp Enschede

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Tegemoetkoming schade aan gedupeerden vuurwerkramp Enschede opnieuw onder de loep Minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft de Commissie Financiële Afwikkeling Vuurwerkramp Enschede opnieuw ingesteld. Deze commissie draagt de naam Commissie Financiële Afwikkeling Vuurwerkramp II; voorzitter is drs. J. van Lidth de Jeude, burgemeester van Deventer.

De commissie zal inventariseren welke gedupeerden van de vuurwerkramp geen of onvoldoende tegemoetkoming in materiële schade hebben ontvangen, hoewel er verschillende soorten regelingen bestaan. Vervolgens zal de commissie aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede voorstellen doen voor een tegemoetkoming in de materiële schade voor deze gedupeerden.

Met het instellen van de commissie voert de minister de motie Wagenaar/Scheltema-De Nie uit, die is ingediend tijdens het debat op 26 april 2001 over het rapport van de commissie-Oosting. Strekking van deze motie is onderzoek te doen naar de gedupeerden die bij de uitvoering van de bestaande regelingen voor een tegemoetkoming in materiële schade tussen wal en schip zijn gevallen, en om voorstellen te doen over een vergoeding bij vervolgschade, waaronder letselschade. Immateriële schade, zoals onder andere gederfde levensvreugde, behoort niet tot het werkterrein van de commissie.

De CFA II begint officieel op 10 september 2001 met haar werkzaamheden. De afgelopen weken is al voorbereidend werk gedaan. Naar verwachting kan de commissie eind september de resultaten presenteren van een eerste inventarisatie naar de aard van de diverse soorten materiële schade waarvoor gedupeerden van de vuurwerkramp in Enschede geen of onvoldoende tegemoetkoming hebben ontvangen. De commissie is gevraagd om uiterlijk 31 december 2001 verslag uit te brengen aan de minister van Binnenlandse Zaken en aan het college van B. en W. van Enschede.

Leden van de CFA II zijn vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Enschede. Adviserende leden zijn vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, het Nationaal Rampen Fonds en het Informatie en Advies Centrum Enschede. Een team van juridische en verzekeringsexperts staat de CFA II ter zijde. Vanuit de CFA II zal regelmatig overleg worden gevoerd met vertegenwoordigers van de belangenverenigingen van gedupeerden (particulieren en ondernemers).

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie