Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Exposities in Bibliotheek Lunetten te Utrecht september

Datum nieuwsfeit: 10-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

In de maand september zijn in bibliotheek Lunetten de volgende exposities te zien: "Jongens uit de buurt" naar aanleiding van het boek van Louis Boumans, Hester Dibbits en Marleen Dorleijn. "Jongens uit de buurt." Een ontmoeting met Güray, Naraen, Hasan, Foto's van leden van de Fotoclub Lunetten.

De amateur-fotografen van fotoclub Lunetten hebben al meerder malen geëxposeerd in bibliotheek Lunetten. Hun foto's zijn zowel technisch als artistiek van hoge kwaliteit.

"Keramiek rondom de dood"

De pottenbakkers Jorien van Heuvel en Lies Visscher exposeren met urnen en graf-en gedenkvoorwerpen.

In het kader van "De week van het leren" is er een informatiestand ingericht met informatiemateriaal over cursussen van verschillende organisaties. (Van 8 tot 26 september)


CAMBI ' EL PASO toont een demonstratie Salsa-dans. Optreden om 14.30 uur, "plein" 1e etage Gemeentebibliotheek Utrecht"Suriname, zo ver weg en toch zo dichtbij"

Onder deze titel is van 10 september tot 5 oktober in de Gemeentebibliotheek, Oudegracht 167 de foto-expositie uit de collectie van de Stichting Suriname Jaarkalender te zien .

Suriname en Nederland, onlosmakelijk met elkaar verbonden en toch zo ver van elkaar verwijderd.Iedere Nederlander die ooit in de laatste jaren Suriname heeft bezocht verbaast zich er steeds weer over hoe diep die verbondenheid nog geworteld is in het dagelijkse leven terwijl beide landen toch een geheel eigen koers varen. Vele surinamers hebben in de loop der tijd het straatbeeld in Nederland doen veranderen en zoveel Nederlandse invloed is weer terug te vinden in het dagelijkse leven van de Surinamers in suriname zelf.

De doelstelling van de Stichitng Suriname Jaarkalender is tweeledig. Ten eerste wil zij een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming van Suriname en zijn bewoners. Deze expositie is daar een goed voorbeeld van. Ten tweede wil zij met de opbrengst van de verkoop van de kalender directe materiële ondersteuning bieden aan kleinschalige projecten in Suriname, gericht op zelfredzaamheid en morele ondersteuning. In de expositie zal op enkele van deze projecten worden ingegaan. Naast foto's zal in deze expositie ook aandacht worden besteed aan gedichten en literatuur uit Suriname. De expositie wordt aangevuld met in de loop der jaren verzamelde gebruiksvoorwerpen.

De feestelijke opening van de expositie "Suriname, zo ver weg en toch zo dichtbij" vindt plaats op maandag 10 september om 19.00 uur op de
1e etage van de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167.
Naast het aanbieden van de Kalender 2002 aan André Pakosie, kunt u ook meegenieten met Celestine Raalte, Ortwin Dalfour, Ronald Snijders en Judith Allard de Kom. Deze laatste zal de beste kalenderfoto publiekelijk bekend maken.

De expostie is te zien van 10 september tot 5 oktober in de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167 tijdens openingstijden. De kalender is te koop in de bibliotheek.

laatste update:30 augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie