Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Johan Cruyff laat gehandicapte jongeren voetballen

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEBAS

Johan Cruyff laat gehandicapte jongeren voetballen

Bunnik, 11 september 2001 - Morgen zal Johan Cruyff het startsein geven voor het grootste voetbalstimuleringsproject voor jongeren met een verstandelijke of lichamelijke handicap. De voetbal grootmeester zal dit doen door in het Olympisch Stadion in Amsterdam de aftrap te verzorgen van een bijzondere wedstrijd van verstandelijk en lichamelijk gehandicapte jeugdvoetballertjes. Het is zijn eigen Johan Cruyff Welfare Foundation die tekent voor de financiële randvoorwaarden van dit voor Nederland unieke sportproject.

G-voetbal
In de voetbalwereld is het G-voetbal een begrip. Al jaren verzorgt de KNVB voetbalmogelijkheden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Aan de KNVB G-voetbal competitie doen zo'n 200 verenigingen en 2300 voetballers met een handicap mee. Het overgrote deel hiervan zijn voetballers met een verstandelijke handicap. Een groep voor wie voetbal een populaire sport is. Omdat er nog veel onbekendheid is met de mogelijkheden die het voetbal voor mensen met een handicap biedt, het grote aantal G-voetballers van 20+, de beperkte instroom van lichamelijk gehandicapten en de geringe mogelijkheden voor G-voetbaltalent om zich te ontwikkelen zijn de redenen om een groot voetbalstimuleringsproject voor jongeren met een handicap te starten.

Het project
Het drie jaar durende project heeft als doel om zoveel mogelijk jongeren van 8 tot 18 jaar met een handicap kennis te laten maken met voetbal. In alle zes de KNVB-districten zullen kaderteams worden geformeerd die scholen en clubs bezoeken en trainingen en wedstrijden organiseren. Ook zullen er een aantal grote toernooien worden georganiseerd. Het een en ander moet er toe leiden dat na afloop van het project een structurele stroom voetballertjes met een handicap de voetbalvereniging weten te vinden. Het jongeren voetbalstimuleringproject is een gezamenlijke inspanning van de Johan Cruyff Welfare Foundation, de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten en de Nederlandse sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap.

---

Voor meer informatie:
Ronald van Vliet, 06 - 225 235 13 of 030 - 659 73 00 of (r.van.vliet@nebas.nl)
Vertegenwoordigers van de media zijn hierbij uitgenodigd de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd vindt plaats na de opening van het Amsterdamse schoolstraatvoetbaltoernooi tijdens de open dag van de Johan Cruyff Welfare Foundation (020 - 305 77 66). De G-voetbalwedstrijd begint om 14.20 en duurt tot 14.50 uur en vindt plaats in het Olympische Stadion in Amsterdam.

11 sep 01 09:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie