Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reddingshelikopter brengt opvarenden in veiligheid

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van DefensieNieuwsberichten

AB-412 heli van de SAR

Reddingshelikopter luchtmacht brengt opvarenden in veiligheid

11-09-2001

Een AB-412 reddingshelikopter van het 303-SAR-Squadron van de vliegbasis Leeuwarden heeft vanmiddag (11 september) vijf opvarenden gered van het gestrande motorschip Birgit. Dit gebeurde nadat een zesde opvarende als gevolg van de hoge zeegang ten val was gekomen en door een reddingsboot van boord was gehaald. De op Vlieland gestationeerde 'stand-by' reddingshelikopter van het SAR-squadron (SAR = Search-And-Rescue) van de luchtmacht werd ingeschakeld om de overige vijf personen van het gestrande schip te halen. Ze werden na van boord te zijn getakeld op Vlieland afgezet.

Het met hout beladen vrachtschip was in het weekeinde bij Vlieland op de Noordzeekust gelopen. Tijdens een controle door personeel van de bergingsbedrijven Noordgat en Wijsmuller raakte een van de zes hierbij betrokken mensen als gevolg van de hoge zeegang ernstig gewond aan een been. Deze gewonde is met een reddingsboot naar Terschelling gebracht en later naar het vasteland vervoerd. Nadat duidelijk was dat de andere vijf opvarenden met het oog op hun veiligheid ook beter snel van boord konden gaan, werd de reddingshelikopter van de luchtmacht door de Kustwachtpost Brandaris ingeschakeld. (foto: Joachim de Ruyter, Koninklijke Luchtmacht)

Klik hier voor een achtergrondartikel over het 303-SAR-Squadron van de luchtmacht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie