Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen overeenstemming locatie 'klaagmuur' Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen11 september 2001

Nog geen overeenstemming nieuwe locatie klaagmuur

Dhr. Guichelaar en de gemeente Hoogeveen hebben nog geen overeenstemming over een alternatieve locatie voor een monument tegen zinloos geweld. Het overleg krijgt wellicht een vervolg, maar de illegale 'klaagmuur' moet voor volgende week woensdag weg.

Anderhalve week geleden stelde de heer Guichelaar een alternatieve locatie voor aan de rand van recreatiegebied Schoonhoven. Het college van burgemeester en wethouders heeft na onderzoek besloten hier niet aan mee te willen werken. Wel stelt het college een meer geschikte locatie voor, 100 meter verder binnen Schoonhoven. De heer Guichelaar heeft in eerste instantie afwijzend gereageerd op dit voorstel.

De alternatieve locatie die de heer Guichelaar voor ogen heeft, is in de toekomst bedoeld voor dagrecreatie. Dit zou een belemmering kunnen zijn voor een monument op deze plaats. Het gebied dat de gemeente voorstelt is al ingericht en heeft daarom deze belemmering niet. Het sluit aan bij een wandelpad, een parkeerterrein en een dagcamping. Beide locaties zijn eigendom van de gemeente.

Op 24 augustus jl. oordeelde de rechtbank dat de gemeente gerechtigd was Guichelaar te sommeren de muur te slopen of zelf tot sloop over te gaan. De rechter gaf de partijen wel mee in overleg te gaan over de manier van sloop en alternatieve locaties. Dit resulteerde in het voorstel van Guichelaar op 29 augustus jl., tijdens de hoorzitting van de commissie Bezwaar en beroep over de zaak.

De bedoeling van Guichelaar was het materiaal van de bestaande muur te gebruiken voor een nieuw monument op de locatie nabij Schoonhoven. Het college sprak toen af de slooptermijn voor de muur op te schorten tot het een besluit over het nieuwe voorstel had genomen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dhr. Guichelaar tot volgende week woensdag 12.00 uur de tijd gegeven de illegale 'klaagmuur' op de hoek van de Schoonhovenweg/Carstensdijk zelf af te breken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie