Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenbescherming vraagt aanpassing BSE-regeling

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

Dierenbescherming vraagt aanpassing BSE-regeling 11/09/01
De Dierenbescherming heeft de Tweede Kamer eind vorige week schriftelijk gevraagd minister Brinkhorst aan te spreken op zijn BSE-beleid. Op dit moment mogen getroffen veehouders zelf kiezen: totale ruiming tegen volledige schadeloosstelling (eigenlijk een premie), of beperkte ruiming van alleen de verplichte dieren.

Omdat echter vlees afkomstig van 'BSE-bedrijven' geen handelswaarde meer heeft, daar het als BSE-vlees wordt bestempeld, kiest automatische elke veehouder voor totale ruiming. De Dierenbescherming vraagt de Kamer dan ook de minister ertoe te bewegen deze regeling te beëindigen. Tezelfdertijd moet er worden bewerkstelliigd dat gezond en veilig vlees afkomstig ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie