Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BP en Alkmaar werken samen in onderzoek naar aardschokken

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


11 september 2001

BP en Alkmaar werken samen in onderzoek naar aardschokken

De directie van BP Nederland Energie BV en de loco-burgemeester en de wethouder milieu/volksgezondheid van de gemeente Alkmaar hebben vanmorgen in goede sfeer constructief overleg gehad naar aanleiding van de twee aardschokken van gisteren en eergisteren. Er is feitelijke informatie uitgewisseld en daarnaast zijn concrete afspraken gemaakt over het onderzoek naar de aard, oorzaak en consequenties van de aardschokken. BP heeft inmiddels het KNMI gevraagd met spoed onderzoek te doen naar en te rapporteren over deze aardschokken. De gemeente onderschrijft deze opdracht. Tevens zal de onafhankelijke commissie TCBB (Technische Commissie BodemBewegingen) gevraagd worden hun expertise in te schakelen om samen met BP en Gemeente Alkmaar de aardschokken van 9 en 10 september te onderzoeken. In deze landelijke commissie hebben prominente deskundigen zitting van o.a. Nederlandse universiteiten en andere kennisinstituten. De gemeente Alkmaar zal hierbij blijven samenwerken met de regiogemeenten.

Uit het gesprek is tevens gebleken dat het KNMI stelt dat het onmogelijk is om te voorspellen of er in de toekomst nog schokken zullen voorkomen. Wel is duidelijk dat het dan altijd om lichte schokken zal gaan, van vergelijkbare sterkte. Er is op dit moment geen sprake van boringen, wel wordt er door BP gas gewonnen. BP verzekert dat er naar aanleiding van de recente gebeurtenissen dat het stoppen danwel doorgaan van gaswinning geen effect heeft gehad of heeft op het voorkomen van aardschokken.

Schade naar aanleiding van de schokken van 9 en 10 september kan gemeld worden bij BP (telefoon: 070- 3337626 of e-mail (bpne@bp.com)). Als uit onderzoek door deskundigen blijkt dat er een causaal verband is tussen de schade en de aardschokken, zal BP zich bij deze conclusie aansluiten. Als er bovendien door de onafhankelijke schade-experts een verband wordt vastgesteld tussen de aardschokken en de schade, dan zal BP dit vergoeden, vanuit het oogpunt van `een goede buur'. In alle gevallen wordt dringend geadviseerd om de schade eveneens te melden bij de eigen verzekeringsmaatschappij.

Het opengestelde publieksnummer (072- 5142153) blijft tevens gehandhaafd zolang er telefoontjes binnenkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie