Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer aandacht binnenstad Oost gemeente Helmond

Datum nieuwsfeit: 14-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
14 februari 2001
Gemeente en woningcorporaties stoppen extra energie in Binenstad Oost

De planontwikkeling voor de Binnenstad Oost vraagt om een stroomversnelling. Er is bij iedereen behoefte aan concrete, zichtbare resultaten. Gemeente, Woonpartners en Volksbelang hebben er daarom voor gekozen om 6 weken lang een atelier in te richten bij de Archiefdienst in de Molenstraat. Een aantal medewerkers van de gemeentelijke diensten Stadsontwikkeling en Stadsbeheer werken daar tot en met 9 maart intensief aan de stedenbouwkundige deelplannen voor de Dierenbuurt en de Sassenbuurt. Zij doen dat samen met medewerkers van de woningcorporaties Volksbelang en Woonpartners. Alle atelier-medewerkers zijn vrijgemaakt voor dit project. Sommigen zullen hun tijd volledig doorbrengen in het atelier, anderen grotendeels.

Op 1 februari is het atelier van start gegaan. Bij de gemeentelijke Archiefdienst aan de Molenstraat zijn werkplekken ingericht. Hier zijn dagelijks zo'n 6 tot 15 mensen alleen maar bezig met de plannen voor de Binnenstad Oost. Ze gaan concrete stedenbouwkundige deelplannen maken voor de Dierenbuurt en het Sassenplein en omgeving. Ook zullen ze een visie opstellen voor de ontwikkeling van de Heistraat. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de stedenbouwkundige randvoorwaarden, maar ook naar woningtypen en -categorieën en naar leefstijlen. Verder komen ook zaken als verkaveling, groen, parkeren, speelplekken e.d. aan bod.

Op 2 februari zijn de atelier-medewerkers op excursie geweest. Ze deden dat samen met een zeer gevarieerd gezelschap van ongeveer 70 personen. Daarbij waren ook gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van bewonersorganisaties uit de Binnenstad Oost en van de woningcorporaties. Het doel van de excursie was om inspiratie op te doen voor Binnenstad Oost, op het gebied van woningtypen, groenvoorzieningen, parkeren etc.
Het eerste reisdoel was Utrecht. Hier werd een wandeling gemaakt door Mariaplaats, een appartementencomplex in het midden van het centrum met parkeermogelijkheden onder deze appartementen. Het volgende project was Oud Ede zuid, een wijk met een klassieke uitstraling met diverse hofjes. Als laatste werd in Apeldoorn de Vinexlocatie Woudhuis bezocht; een wijk met veel verschillende woningtypen in verschillende prijsklassen.

Praktisch alle deelnemers aan de reis waren het erover eens dat ze extra inspiratie opgedaan hadden voor de Binnenstad Oost. Wethouder Hesen merkte daarbij wel op "dat een project in Utrecht er natuurlijk anders uitziet, dan ooit in Helmond het geval kan zijn. Maar de mix aan projecten laat duidelijk zien dat het niet alleen om kleurtjes en stenen gaat. Ook de sociale en economische invalshoek verliezen we niet uit het oog."

Zoals gezegd, het atelier-project duurt tot en met 9 maart. Aan het eind van die periode liggen er concrete plannen. Plannen waarover dan gepraat kan worden met de bewoners en met de gemeenteraadsleden. Met als uiteindelijk doel om nog aan het eind van dit jaar in ieder geval te starten met bouwen in de Dierenbuurt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie