Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Been spioneert bij duel Bayern MÜnchen

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Feyenoord
Zoek soortgelijke berichten
Feyenoord


11-09-2001 | 15:39
FEYENOORD-BAYERN MÜNCHEN
Bert van Marwijk zond afgelopen week zijn assistent Mario Been op spionagetrip naar het uitduel van Bayern bij Borussia Dortmund. Die kwam terug met een buitengewoon lovend rapport. Vlak voor vertrek naar het trainingskamp in Kijkduin sprak Bert van Marwijk tijdens de persconferentie dan ook zijn respect uit voor Bayern München.

Tegelijkertijd benadrukte hij dat Feyenoord woensdagavond tegen de Duitse Rekordmeisterniet in zijn schulp zal moeten kruipen: We moeten het lef hebben om te voetballen. Desondanks gaan we natuurlijk niet massaal aanvallen.

Bayern München presteert traditioneel wat minder in de eerste ronde van de Champions League, maar Feyenoord won zelfs nog nooit een openingswedstrijd. Dat hoeft morgen ook niet, vond Bert van Marwijk. Als we voelen dat we kansen hebben, dan moeten we er natuurlijk voor gaan. Als de wedstrijd er niet naar is, tja dan moeten we misschien blij zijn met een gelijkspel. Bayern is zo professioneel en geduldig, ze laten je t initiatief en staan vervolgens met drie passen voor je goal. Daar moeten we natuurlijk wel iets tegenover stellen.

De redelijk verlopen generale tegen NEC maakt Feyenoord nog absoluut geen favoriet. Want wat Bayern één dag eerder tegen Borussia Dortmund liet zien, getuigde van absolute wereldklasse. En ook de vele geblesseerden zeggen Van Marwijk niets: Ik heb gezien wie ze zaterdag allemaal op de bank hadden zitten. Dat waren louter internationals en niet de minste. Wat NEC betreft: bij balverlies deden we het goed, in balbezit niet. We zullen woensdag daarom minder aanvallend spelen dan normaal. Daarvoor hoef je echter geen 11 verdedigers op te stellen.

Afgaande op de training van dinsdag begint Van Marwijk woensdag met dezelfde elf als tegen NEC. Dat betekent dus een hernieuwd basisoptreden van Shinji Ono op de linkerflank. In tegenstelling tot wat eerder min of meer verwacht werd, kiest Van Marwijk dus niet voor een Champions League-variant met bijvoorbeeld de verdedigende inbreng van Jean-Paul van Gastel. De meest waarschijnlijke opstelling: Zoetebier; Emerton, Van Wonderen, De Haan, Rzasa; Bosvelt, Tomasson, Paauwe;

DE TEGENSTANDER
Bayern München behoeft eigenlijk geen nadere introductie. De Zuid-Duitsers, in eigen land ook wel bekend als FC Hollywood, mogen zich op dit moment met recht de beste club van Europa noemen. Nadat ze afgelopen zomer de Champions League wonnen, lijken ze inmiddels weer op koers te liggen voor nieuwe successen. Want ondanks een hoop afwezigen en een wat stroeve seizoenstart versloeg Bayern, dat dinsdag om 18.00 uur nog in de Kuip zal trainen, afgelopen zaterdag met speels gemak het tot dat moment ongeslagen Borussia Dortmund in het eigen Westfalenstadion met 2-0.

We merken dat iedereen in de Bundesliga op ons jaagt en daar konden we in eerste instantie niet goed mee omgaan, waardoor we het openingsduel met Mönchengladbach verloren, zo verklaarde Ottmar Hitzfeld vanmiddag tijdens de persconferentie van de Duitsers de allesbehalve soepele start van de competitie. In Europa zal dat niet anders zijn. Maar in Rotterdam moeten we de punten gaan halen, al zal het moeilijk worden. Ook al vanwege de vele blessures. Als het team op kan brengen wat het zaterdag in Dortmund deed, moet het echter gaan lukken.

Momenteel wordt het team van Meistermacher Ottmar Hitzfeld inderdaad nogal gekweld door blessureleed. De routiniers
Stefan Effenberg, Mehmet Scholl, Jens Jeremies, Michael Tarnat en Ciriaco Sforza bleven zelfs in München achter om te werken aan hun herstel. Paulo Sergio is ook niet helemaal fit, maar maakte de reis naar Nederland wel mee en is woensdagavond inzetbaar. Desondanks kan Hitzfeld nog altijd een sterrenformatie op de been brengen, die de tegenstander traditiegetrouw in een 3-5-2 formatie tegemoet treedt.

De vermoedelijke opstelling van Bayern München: Kahn; Sagnol, Kuffour, Lizarazu; Salihamidzic, Fink (R.Kovac), Linke, Hargreaves (Thiam), N.Kovac; Elber, Jancker
FEYENOORDS TEGENSTANDERS IN DE CHAMPIONS LEAGUE Video: Herhaling persconferentie breedband

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie