Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMC brengt drie nieuwe Symmetrix modellen op de markt

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

EMC brengt drie nieuwe Symmetrix modellen op de markt en brengt hyperconsolidatie en productiviteitsverbetering binnen handbereik Vernieuwingen op het gebied van snelheid, capaciteit, functionaliteit en connectiviteit

Nieuwegein, 11 september 2001 ? EMC heeft een compleet nieuwe lijn van EMC Symmetrix systemen op de markt gebracht evenals nieuwe Symmetrix software en connectiviteitsoplossingen. EMC heeft belangrijke verbeteringen gerealiseerd op het gebied van opslagsnelheid, connectiviteit, capaciteit en functionaliteit, waaronder een verhoging van 50 procent van de doorvoersnelheid voor open systemen, 100 procent van de doorvoersnelheid voor mainframes, 260 procent van de capaciteit en 500 procent van de poortdichtheid. Deze nieuwe technologie brengt consolidatie van informatie op een nog hoger plan: 'hyperconsolidatie' maakt voor klanten een sterke reductie van hun opslagkosten mogelijk.

Joe Tucci, president en CEO van EMC: "Hyperconsolidatie van de opslag van bedrijfsinformatie brengt twee cruciale zaken binnen handbereik van klanten: productiviteits-verbetering en lagere beheerkosten van bedrijfsinformatie. Met de nieuwe Symmetrix modellen, blijft EMC de katalysator voor de consolidatie-inspanningen van klanten zowel met een open als een mainframe-omgeving. In hoog tempo worden servers vervangen door gespecialiseerde, intelligente opslagsystemen om over de rekenkracht,
-capaciteit en -functionaliteit te kunnen beschikken om de waarde van informatie volledig te kunnen benutten. Onze Symmetrix systemen hebben die ontwikkeling in gang gezet en geven tot op de dag van vandaag de richting aan."

De nieuwe Symmetrix productlijn, bestaande uit de Symmetrix 8830, 8530 en 8230 systemen, onderstreept de kracht van de Symmetrix MOSAIC architectuur. De modulaire Symmetrix MOSAIC architectuur is sinds het begin een stabiel en robuust fundament gebleken, waarop EMC consistente en snelle implementaties kan realiseren van de meest geavanceerde opslagtechnologie. EMC Symmetrix is dan ook het meest geïmplementeerde bedrijfskritische opslagsysteem ter wereld, dat systemen van de concurrentie steeds voor is gebleven op het gebied van functionaliteit, bescherming van ICT-investeringen en betrouwbaarheid. De duurzaamheid van de Symmetrix standaard, staat in schril contrast tot de ad hoc benadering van andere leveranciers, die de investeringen van hun klanten doorkruisen door met enige regelmaat nieuwe opslagarchitecturen te introduceren.

De huidige introductie omvat:

Drie nieuwe Symmetrix modellen (vernieuwing van de Symmetrix 8000 productlijn):


· Symmetrix 8830 ? Het opslagsysteem met de hoogste capaciteit en dichtheid ter wereld, bevat 69,5 TB in een enkel Symmetrix kabinet van 1,6 m2. De 8830 biedt een ongeëvenaard niveau van bedrijfsconsolidatie met meer cache, poorten en rekenkracht dan enig ander opslagsysteem op de markt.
· Symmetrix 8530 ? Dit systeem bevat 17,4 TB in een Symmetrix kabinet met een enkele lade van 0,6 m2. De 8530 kan meerdere applicaties gelijktijdig bedienen en biedt een hogere capaciteit en poortdichtheid evenals betere prestaties in het midden van de Symmetrix productlijn.
· Symmetrix 8230 ? Dit systeem bevat 3,5 TB en biedt de functionaliteit, flexibele connectiviteit en prestaties van EMC Symmetrix met het kleinste ruimtebeslag ooit.

Belangrijke vernieuwingen van de besturingsomgeving, parallelle cache technologie en rekenkracht van de Symmetrix-systemen:

Vernieuwde EMC Enginuity besturingsomgeving

EMC lanceert een nieuwe versie van haar Enginuity besturingsomgeving voor Symmetrix systemen. Enginuity versie 5568 ondersteunt een recordgrootte van 64 GB aan global cache, evenals een recordaantal van 8.000 door Symmetrix individueel adresseerbare volumes. Deze nieuwe besturingsomgeving maakt optimaal gebruik van de grootste diskcapaciteit ter wereld, waardoor een grotere doorvoersnelheid en functionaliteit wordt verkregen.

Symmetrix Global Cache Director met CacheStorm technologie

De Symmetrix Global Cache Director zorgt voor betere overall systeemprestaties, kortere responsetijden en beter beheer van piekbelastingen. Deze innovatieve technologie zorgt voor een cache die tot acht keer efficiënter is dan enig ander opslagsysteem op de markt. Wedijver om gedeeld cachegeheugen wordt gereduceerd en de benutting van de systeembronnen wordt verbeterd. Op de volgende wijze worden problemen met het cachegeheugen geëlimineerd:


· Het global cachegeheugen wordt onderverdeeld in 16 onafhankelijke en gelijktijdig toegankelijke geheugengebieden, waardoor een echte opslag-multitasking ontstaat;

· Een buffersysteem maakt onmiddellijk inkomende kanalen en cache vrij zodra deze ruimte niet meer wordt benut;

· Een intelligente optimalisator zorgt voor dynamisch beheer en toewijzing van aanvragen voor cachebronnen;

· Fouttoleratie en redundantie worden gerealiseerd met geavanceerde, multi-bit procedures voor foutopsporing.

Symmetrix hardwareprestaties

De vernieuwde Symmetrix 8000 modellen bevatten belangrijke prestatieverbeteringen van een aantal componenten, waaronder processorsnelheid (opgewaardeerd van 266MHz PowerPC naar 333MHz Power PC), aantal processors (verhoogd van een maximum van 32 naar een maximum van 80), en totale systeembandbreedte. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de nieuwe Symmetrix modellen tot maximaal 61.760 miljoen instructies per seconde (MIPS) kunnen uitvoeren. Dat is zes maal meer dan enig ander beschikbaar opslagsysteem.

Toegankelijkheid en connectiviteit

Fibre Channel Director met 12 poorten

De eerste interne Fibre Channel Director met 12 poorten ? die de codenaam "spider" draagt ? is een industrieprimeur. Deze director verzesvoudigd het aantal verbindingen dat vanuit een open systeem gemaakt kan worden met een enkel Symmetrix kabinet naar 96 verbindingen. Dit is minimaal drie maal hoger dan de hoogste poortdichtheid van andere opslagleveranciers. Deze nieuwe technologie maakt een betere benutting van de in de Symmetrix systemen geïntegreerde beheersfuncties mogelijk, evenals een snellere implementatie en een grotere mate van flexibiliteit, serverconsolidatie en ruimtebesparing. De Fibre Channel Director met 12 poorten is een ideale oplossing voor opslagconsolidatie voor klanten die grote aantalen verbindingen nodig hebben.

Fibre Channel Director met 4 poorten

De nieuwe Fibre Channel Director met 4 poorten is ontworpen voor klanten met een kleiner aantal servers die niettemin een directe aansluiting wensen op hun Symmetrix systemen.

Capaciteitsverbeteringen

181 Gigabyte disks

De nieuwe Symmetrix modellen bevatten nu standaard de 181 GB disk drives die EMC als eerste heeft geïntroduceerd. In open en mainframe-omgevingen, zijn de 181 GB disks voor een brede reeks toepassingen qua prestaties en doorvoersnelheid equivalent aan de huidige 73 GB disks. Met de resulterende totale capaciteit van de Symmetrix 8830 van 69,5 TB biedt EMC klanten een product met een zeer hoge prijs/prestatieverhouding waarmee zij steeds grotere volumes aan bedrijfskritische informatie kunnen opslaan. De prijs per Gigabyte zou hiermee tot de laagste in de markt kunnen behoren.

Verbetering van mainframefunctionaliteit
(zie apart persbericht)

De Symmetrix 8000 productlijn werd in april 2000 geïntroduceerd en ontwikkelde zich in snel tempo tot het meest succesvolle en breedst geïmplementeerde opslagsysteem voor bedrijfskritische informatie ter wereld. Network Magazine onderscheidde Symmetrix onlangs met de 'Product of the Year Award', gebaseerd op prijs/prestatie, technisch vernuft, nieuwe mogelijkheden, applicaties en beheersbaarheid. Symmetrix systemen hebben zich bewezen als technologie die de echte praktijkeisen van zakelijke klanten beantwoord. Met de nieuwe Symmetrix modellen bewijst EMC dat het blijft investeren om ook aan toekomstige wensen van klanten tegemoet te komen.

Over EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is marktleider in de snel groeiende markt voor intelligente enterprise opslagsystemen, software, netwerken en services. Ook op technologisch gebied loopt EMC voorop. De producten van het bedrijf dragen zorg voor opslag, toegang, beheer en bescherming van informatie, vanuit alle belangrijke IT-omgevingen, waaronder Unix, Windows NT, Linux, mainframes en andere platforms. EMC is genoteerd aan de New York Stock Exchange en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC maakt tevens deel uit van de S&P 500 Index. Voor meer informatie over EMC en haar producten: www.emc.com.

Voor meer informatie:
EMC Computer Systems (Benelux) B.V., tel: 030 630 50 00, contactpersoon: AJ van de Kam of
Bennis Porter Novelli, tel : 020 543 76 00, contactpersoon: Berith Selling (e-mail: (bselling@bennispn.nl)) of Mascha Egberts (e-mail: (megberts@bennispn.nl)).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...