Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMC brengt drie nieuwe Symmetrix modellen op de markt

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

EMC brengt drie nieuwe Symmetrix modellen op de markt en brengt hyperconsolidatie en productiviteitsverbetering binnen handbereik Vernieuwingen op het gebied van snelheid, capaciteit, functionaliteit en connectiviteit

Nieuwegein, 11 september 2001 ? EMC heeft een compleet nieuwe lijn van EMC Symmetrix systemen op de markt gebracht evenals nieuwe Symmetrix software en connectiviteitsoplossingen. EMC heeft belangrijke verbeteringen gerealiseerd op het gebied van opslagsnelheid, connectiviteit, capaciteit en functionaliteit, waaronder een verhoging van 50 procent van de doorvoersnelheid voor open systemen, 100 procent van de doorvoersnelheid voor mainframes, 260 procent van de capaciteit en 500 procent van de poortdichtheid. Deze nieuwe technologie brengt consolidatie van informatie op een nog hoger plan: 'hyperconsolidatie' maakt voor klanten een sterke reductie van hun opslagkosten mogelijk.

Joe Tucci, president en CEO van EMC: "Hyperconsolidatie van de opslag van bedrijfsinformatie brengt twee cruciale zaken binnen handbereik van klanten: productiviteits-verbetering en lagere beheerkosten van bedrijfsinformatie. Met de nieuwe Symmetrix modellen, blijft EMC de katalysator voor de consolidatie-inspanningen van klanten zowel met een open als een mainframe-omgeving. In hoog tempo worden servers vervangen door gespecialiseerde, intelligente opslagsystemen om over de rekenkracht,
-capaciteit en -functionaliteit te kunnen beschikken om de waarde van informatie volledig te kunnen benutten. Onze Symmetrix systemen hebben die ontwikkeling in gang gezet en geven tot op de dag van vandaag de richting aan."

De nieuwe Symmetrix productlijn, bestaande uit de Symmetrix 8830, 8530 en 8230 systemen, onderstreept de kracht van de Symmetrix MOSAIC architectuur. De modulaire Symmetrix MOSAIC architectuur is sinds het begin een stabiel en robuust fundament gebleken, waarop EMC consistente en snelle implementaties kan realiseren van de meest geavanceerde opslagtechnologie. EMC Symmetrix is dan ook het meest geïmplementeerde bedrijfskritische opslagsysteem ter wereld, dat systemen van de concurrentie steeds voor is gebleven op het gebied van functionaliteit, bescherming van ICT-investeringen en betrouwbaarheid. De duurzaamheid van de Symmetrix standaard, staat in schril contrast tot de ad hoc benadering van andere leveranciers, die de investeringen van hun klanten doorkruisen door met enige regelmaat nieuwe opslagarchitecturen te introduceren.

De huidige introductie omvat:

Drie nieuwe Symmetrix modellen (vernieuwing van de Symmetrix 8000 productlijn):


· Symmetrix 8830 ? Het opslagsysteem met de hoogste capaciteit en dichtheid ter wereld, bevat 69,5 TB in een enkel Symmetrix kabinet van 1,6 m2. De 8830 biedt een ongeëvenaard niveau van bedrijfsconsolidatie met meer cache, poorten en rekenkracht dan enig ander opslagsysteem op de markt.
· Symmetrix 8530 ? Dit systeem bevat 17,4 TB in een Symmetrix kabinet met een enkele lade van 0,6 m2. De 8530 kan meerdere applicaties gelijktijdig bedienen en biedt een hogere capaciteit en poortdichtheid evenals betere prestaties in het midden van de Symmetrix productlijn.
· Symmetrix 8230 ? Dit systeem bevat 3,5 TB en biedt de functionaliteit, flexibele connectiviteit en prestaties van EMC Symmetrix met het kleinste ruimtebeslag ooit.

Belangrijke vernieuwingen van de besturingsomgeving, parallelle cache technologie en rekenkracht van de Symmetrix-systemen:

Vernieuwde EMC Enginuity besturingsomgeving

EMC lanceert een nieuwe versie van haar Enginuity besturingsomgeving voor Symmetrix systemen. Enginuity versie 5568 ondersteunt een recordgrootte van 64 GB aan global cache, evenals een recordaantal van 8.000 door Symmetrix individueel adresseerbare volumes. Deze nieuwe besturingsomgeving maakt optimaal gebruik van de grootste diskcapaciteit ter wereld, waardoor een grotere doorvoersnelheid en functionaliteit wordt verkregen.

Symmetrix Global Cache Director met CacheStorm technologie

De Symmetrix Global Cache Director zorgt voor betere overall systeemprestaties, kortere responsetijden en beter beheer van piekbelastingen. Deze innovatieve technologie zorgt voor een cache die tot acht keer efficiënter is dan enig ander opslagsysteem op de markt. Wedijver om gedeeld cachegeheugen wordt gereduceerd en de benutting van de systeembronnen wordt verbeterd. Op de volgende wijze worden problemen met het cachegeheugen geëlimineerd:


· Het global cachegeheugen wordt onderverdeeld in 16 onafhankelijke en gelijktijdig toegankelijke geheugengebieden, waardoor een echte opslag-multitasking ontstaat;

· Een buffersysteem maakt onmiddellijk inkomende kanalen en cache vrij zodra deze ruimte niet meer wordt benut;

· Een intelligente optimalisator zorgt voor dynamisch beheer en toewijzing van aanvragen voor cachebronnen;

· Fouttoleratie en redundantie worden gerealiseerd met geavanceerde, multi-bit procedures voor foutopsporing.

Symmetrix hardwareprestaties

De vernieuwde Symmetrix 8000 modellen bevatten belangrijke prestatieverbeteringen van een aantal componenten, waaronder processorsnelheid (opgewaardeerd van 266MHz PowerPC naar 333MHz Power PC), aantal processors (verhoogd van een maximum van 32 naar een maximum van 80), en totale systeembandbreedte. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de nieuwe Symmetrix modellen tot maximaal 61.760 miljoen instructies per seconde (MIPS) kunnen uitvoeren. Dat is zes maal meer dan enig ander beschikbaar opslagsysteem.

Toegankelijkheid en connectiviteit

Fibre Channel Director met 12 poorten

De eerste interne Fibre Channel Director met 12 poorten ? die de codenaam "spider" draagt ? is een industrieprimeur. Deze director verzesvoudigd het aantal verbindingen dat vanuit een open systeem gemaakt kan worden met een enkel Symmetrix kabinet naar 96 verbindingen. Dit is minimaal drie maal hoger dan de hoogste poortdichtheid van andere opslagleveranciers. Deze nieuwe technologie maakt een betere benutting van de in de Symmetrix systemen geïntegreerde beheersfuncties mogelijk, evenals een snellere implementatie en een grotere mate van flexibiliteit, serverconsolidatie en ruimtebesparing. De Fibre Channel Director met 12 poorten is een ideale oplossing voor opslagconsolidatie voor klanten die grote aantalen verbindingen nodig hebben.

Fibre Channel Director met 4 poorten

De nieuwe Fibre Channel Director met 4 poorten is ontworpen voor klanten met een kleiner aantal servers die niettemin een directe aansluiting wensen op hun Symmetrix systemen.

Capaciteitsverbeteringen

181 Gigabyte disks

De nieuwe Symmetrix modellen bevatten nu standaard de 181 GB disk drives die EMC als eerste heeft geïntroduceerd. In open en mainframe-omgevingen, zijn de 181 GB disks voor een brede reeks toepassingen qua prestaties en doorvoersnelheid equivalent aan de huidige 73 GB disks. Met de resulterende totale capaciteit van de Symmetrix 8830 van 69,5 TB biedt EMC klanten een product met een zeer hoge prijs/prestatieverhouding waarmee zij steeds grotere volumes aan bedrijfskritische informatie kunnen opslaan. De prijs per Gigabyte zou hiermee tot de laagste in de markt kunnen behoren.

Verbetering van mainframefunctionaliteit
(zie apart persbericht)

De Symmetrix 8000 productlijn werd in april 2000 geïntroduceerd en ontwikkelde zich in snel tempo tot het meest succesvolle en breedst geïmplementeerde opslagsysteem voor bedrijfskritische informatie ter wereld. Network Magazine onderscheidde Symmetrix onlangs met de 'Product of the Year Award', gebaseerd op prijs/prestatie, technisch vernuft, nieuwe mogelijkheden, applicaties en beheersbaarheid. Symmetrix systemen hebben zich bewezen als technologie die de echte praktijkeisen van zakelijke klanten beantwoord. Met de nieuwe Symmetrix modellen bewijst EMC dat het blijft investeren om ook aan toekomstige wensen van klanten tegemoet te komen.

Over EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is marktleider in de snel groeiende markt voor intelligente enterprise opslagsystemen, software, netwerken en services. Ook op technologisch gebied loopt EMC voorop. De producten van het bedrijf dragen zorg voor opslag, toegang, beheer en bescherming van informatie, vanuit alle belangrijke IT-omgevingen, waaronder Unix, Windows NT, Linux, mainframes en andere platforms. EMC is genoteerd aan de New York Stock Exchange en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC maakt tevens deel uit van de S&P 500 Index. Voor meer informatie over EMC en haar producten: www.emc.com.

Voor meer informatie:
EMC Computer Systems (Benelux) B.V., tel: 030 630 50 00, contactpersoon: AJ van de Kam of
Bennis Porter Novelli, tel : 020 543 76 00, contactpersoon: Berith Selling (e-mail: (bselling@bennispn.nl)) of Mascha Egberts (e-mail: (megberts@bennispn.nl)).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie