Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen over bijstandsverrekening verplichte pensioenafkoop

Datum nieuwsfeit: 11-09-2001
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 7 september 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN SMITS, NOORMAN-DEN UYL EN DEPLA (ALLEN PvdA) AAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

1. Kent u het voorschrift dat ongevraagde verplichte pensioenafkoop leidt tot volledige verrekening met de algemene bijstand, indien men jonger is dan 65 jaar? (1)

2. Onderkent u dat deze regel als onbillijk wordt ervaren afgezet tegen de wel toegestane vrijlating van een bescheiden pensioen van maximaal 68 gulden per maand in de bijstand indien men 65+ is?

3. Zou, indien de inkomsten uit verplichte pensioensafkoop van relatief kleine bedragen niet als inkomsten maar als vermogen waren bezien, er mogelijk geen verrekening behoeven plaats te vinden?

4. Hoe vaak komt het voor dat pensioenfondsen verplicht afkopen op 60-jarige leeftijd?

5. Bent u bereid de bestaande regeling te herzien opdat kleine pensioenvoorzieningen niet op voorhand tussen het 60ste en 65ste jaar met de bijstand worden verrekend?

(1) Naar aanleiding van een verplichte afkoop van een koopvaardijpensioen op 60-jarige leeftijd van een bedrag van 3400 gulden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie